Poliittiset mielenilmaukset 3. lokakuuta

|
Uutinen
Kuuntele

TEK pitää lakihanketta henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseksi huonona ja edellyttää, että hallitus luopuu lain valmistelusta.

Useat ammattiliitot ovat ilmoittaneet järjestävänsä työpaikoilla 3.10.2018 poliittisen mielenilmauksen vastustaakseen maan hallituksen esitystä henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamiseksi alle 20 henkilöä työllistävissä yrityksissä. Lisäksi käynnissä on muita järjestöllisiä toimia kuten ylityökieltoja.
 
Tekniikan akateemiset TEK pitää lakihanketta huonona ja edellyttää, että hallitus luopuu lain valmistelusta. Toteutuessaan se eriarvostaisi työntekijöitä ja yrityksiä. TEKin näkemyksistä voi lukea tarkemmin täältä.
 
TEK ei ole päättänyt järjestöllisiin toimenpiteisiin ryhtymisestä eikä ole järjestönä osallistumassa työnseisauksiin 3.10. Mikäli TEKin jäsenet haluavat osallistua mielenosoitukseen, he voivat tehdä sen työajan ulkopuolella.
 
Mielenilmauksen aikana työpaikalla olevat ylemmät toimihenkilöt pitäytyvät omissa tehtävissään.

TEK maksaa kuitenkin lakkoavustuksen jäsenilleen, jos he työskentelevät nyt lakon piiriin julistetuissa muissa kuin ylemmän toimihenkilön työtehtävissä, jotka ovat esimerkiksi PAMin, PROn tai Teollisuusliiton työehtosopimuksen piirissä ja osallistuvat työnseisaukseen 3.10.

Lisätietoja:

  • Puh. (09) 229 121
Avainsanat: