Max Mecklin ja Joel Jäkkö palkittiin tiede- ja tekniikkakilpailussa Los Angelesissa

|
Uutinen
Kuuntele

Nuoret keksijät kehittävät henkilökohtaisten tietojen salausta.

Suomalaiset lukiolaiset Joel Jäkkö ja Max Mecklin ovat vastaanottaneet Los Angelesissa 1000 dollarin suuruisen erikoispalkinnon suuressa kansainvälisessä nuorten tiede- ja tekniikkakilpailussa Intel ISEFissä varhain tänä aamuna Suomen aikaa.

Joel Jäkkön ja Max Mecklinin kilpailutyössä Salaus päivittäisessä elämässä on kehitetty salaussovellus henkilökohtaisia tiedostoja varten. Työssä tarkastellaan salaussovelluksien ominaisuuksia. Tekijöiden johtopäätöksenä on, että AES-salausalgoritmi on tällä hetkellä paras vaihtoehto. Tekijät myös teettivät alan harrastajille kyselyn, jolla selvitettiin salaussovelluksen tarpeita. Johtopäätöksien avulla he kehittivät oman sovelluksensa.

Hienoin tapahtuma, missä olemme koskaan olleet!

Jäkkö ja Mecklin opiskelevat Valkeakosken Tietotien lukiossa Päivölän matematiikkalinjalla.

"Hienoin tapahtuma, missä olemme koskaan olleet", iloiset palkitut kommentoivat kilpailukokemustaan.

Jäkkön ja Mecklinin palkinnon on lahjoittanut Quatarin koulutus- ja tiedesäätiö. ISEF-kilpailussa jaetaan pääpalkintojen lisäksi lukuisia yritysten ja yhteisöjen lahjoittamia erikoispalkintoja.

USAssa vuosittain järjestettävä Intel ISEF – Intel International Science and Engineering Fair – järjestettiin tänä vuonna Kaliforniassa, Los Angelesissa. Pääpalkinnot jaetaan perjantaiaamupäivällä 19.5., eli Suomen aikaan illalla.

Suomea edustaa kilpailussa myös kaksi muuta tiimiä. Edeustajat on valittu vuosittaisen Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun perusteella. Kotimaisen kilpailun järjestävät yhdessä TEK ja Opinkirjo.

ISEFin tedote erikoispalkinnoista
Artikkeli Tutki-Kokelile-Kilpailun kevään 2017 palkituista

Edit: Tarkennettu työn kuvailua 22.5.

Avainsanat: