Lomautettujen määrä liki kaksinkertaistui maaliskuussa

|
Uutinen
Kuuntele

Myös työttömien tekniikan alan yliopistokoulutettujen joukko kasvoi maaliskuussa.

Lomautettujen tekniikan alan yliopistokoulutettujen määrä on lähes kaksinkertaistunut kuukaudessa. Vielä helmikuussa lomautettuja oli 125 henkilöä, kun maaliskuun lopussa heitä oli 239. Luvut käyvät ilmi työ- ja elinkeinoministeriön ja Tilastokeskuksen keräämistä tiedoista.

Tekniikan akateemiset TEKin analyytikon Arttu Pirin mukaan silmiinpistävää on myös se, että maaliskuussa työttömien määrä on kasvanut 69:llä eli 3,4 prosentilla, vaikka edellisinä vuosina maaliskuussa määrä on laskenut tyypillisesti 1–2 prosenttia. 

”Koronan vaikutus näkyy nyt erittäin hyvin lomautettujen määrän tuplaantumisena kuukauden aikana. Oletettavasti myös työttömien määrä tulee vielä kasvamaan, kun esimerkiksi huhtikuussa läpikäytyjen teollisuuden yt-neuvottelujen vaikutukset alkavat näkyä tilastoissa.”

Koko maassa oli lomautettuna maaliskuun lopussa 74 000 henkilöä, mikä on 53 200 enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Kokoaikaisesti lomautettuja oli yhteensä 65 300 henkilöä, mikä on 50 400 enemmän kuin edellisen vuoden maaliskuussa.

Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli maaliskuun lopussa yhteensä 309 100 työtöntä työnhakijaa.

Työ- ja elinkeinoministeriön näkemyksen mukaan työttömien työnhakijoiden ja heistä erityisesti kokoaikaisesti lomautettujen määrän nopea lisääntyminen johtui koronapandemian aiheuttamista rajoitustoimista.

Juttua muokattu 6.5.2020 kello 12.31. Muutettu ingressissä, tekstissä ja kuvatekstissä tekniikan alan korkeakoulutetut muotoon tekniikan alan yliopistokoulutetut. 

Avainsanat: