Kuuminta osaamista 2020

|
Uutinen
Kuuntele

LinkedIn listasi tämän vuoden kysytyimmät taidot. Kärjessä ovat lohkoketjuteknologian osaaminen ja luovuus.

Työ- ja uraorientoitunut some-kanava LinkedIn listasi vuodenvaihteessa tämän vuoden kysytyimmät kovat ja pehmeät taidot. Listauksessa kovilla taidoilla tarkoitetaan spesifiä, tietyn tehtävän onnistuneeseen hoitamiseen tarvittavaa osaamista. Usein kovat taidot liittyvät teknologiaan ja niiden kysyntä muuttuu nopeasti teknologian kehittyessä. Pehmeillä taidoilla viitataan asiaosaamisen sijaan tapaan, jolla tehdään töitä. Pehmeitä taitoja tarvitsee jokainen työtehtävistä riippumatta.

LinkedInin listaykkönen kovissa taidoissa on lohkoketjuteknolgian osaaminen (blockchain). Kryptovaluutta bitcoinista ehkä tutuin teknologia oli listalla täysin uusi tulokas. Se ohitti viimekin vuonna paalupaikoilla keikkuneet pilvipalveluihin, analyyttiseen ajatteluun ja tekoälyyn liittyvän osaamisen. Listan sijalla viisi oli käyttökokemukseen liittyvä ux-suunnittelu.

Pehmeistä taidoista kysytyin on viime vuosien tapaan luovuus. Sen lisäksi viiden kuumimman taidon listalle pääsivät taito suostutella, kyky tehdä yhteistyötä, sopeutumiskyky ja tunneäly.

LinkedIn määritteli kysytyimmät taidot tunnistamalla palkattujen ihmisten LinkedIn-profiileista heidän listaamansa taidot ja vertaamalla taitoja niiden yleisyyteen. Vertailu oli kansainvälinen. LinkedIn on Microsoftin omistama sivusto, jolla on yli 600 miljoonaa käyttäjää kansainvälisesti, Suomessa noin 1,2 miljoonaa.

Onko sinulla kysyttyä osaamista? Tuo se esiin!

Jos olet hakemassa uutta työpaikkaa, kannattaa hyödyntää LinkedIniä. Rekrytoinnin ammattilaisten mukaan LinkedIn on rekrytoinneissa tärkein somekanava (Duunitorin rekrytointitutkimus 2019). Kaikista kanavista se on neljänneksi tärkein, ohi menevät henkilöstön verkostot, organisaation omat kotisivut ja haku organisaation sisältä.

Jos kaipaat vinkkejä, miten LinkedIniä voi hyödyntää työnhaussa ja oman osaamisen tuomisessa esiin, TEKin jäsenenä voit hyödyntää uutta verkkovalmennusta ja osallistua LinkedIn-aiheiseen urailtaan.

  • Löydä ja tule löydetyksi – ota tehot irti LinkedInistä -verkkovalmennus alkaa 3.2.2020. Valmennus kestää neljä viikkoa ja sitä voi suorittaa omassa tahdissa, vaikka työn ohessa. Valmennuksen aikana osallistujat voivat verkostoitua keskenään, mutta valmennuksen voi suorittaa myös anonyymisti. Osallistujat saavat valmennuksen aikana ohjausta TEKin uravalmentajilta. Ilmoittaudu viimeistään 2.2.
  • TEKin uraillassa Kaikki irti LinkedInistä 21.1.2020 myyntivalmentaja Sani Leino antaa parhaat vinkkinsä siihen, miten LinkedInissä voi tuoda esiin omaa asiantuntijuuttaan ja parantaa näkyvyyttään. Ilmoittaudu urailtaan viimeistään 17.1. Voit seurata tilaisuutta myös striimin kautta, ilmoittaudu katsojaksi viimeistään 21.1.