Koneen säästöohjelma kohdistuu myös henkilöstöön

|
Uutinen
Kuuntele

Kone aikoo vähentää maailmanlaajuisesti tuhat työpaikkaa seuraavan kolmen vuoden aikana osana säästöohjelmaansa.

Suomalainen hissejä ja liukuportaita valmistava Kone ilmoittaa vähentävänsä maailmanlaajuisesti noin tuhat työpaikkaa seuraavan kolmen vuoden aikana. Vähennysten tarkempi aikataulu ja kohdentuminen ovat yhtiön mukaan auki.

Kone ilmoitti tiedotteella käynnistäneensä tänään Accelerate-ohjelman, jonka tavoitteena on vauhdittaa vuoden alussa julkistetun strategian toteutusta ja tukea kannattavaa kasvua.

Ohjelman tavoitteena on noin 100 miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt. Kustannussäästöjen odotetaan toteutuvan vaiheittain vaikuttaen täysimääräisesti vuoden 2020 lopusta eteenpäin. Alustavan arvion mukaan ohjelman toteutuksesta seuraa mahdollisesti noin 1 000 työpaikan vähennys globaalisti seuraavan kolmen vuoden aikana. Ohjelmaan sisältyy sekä organisaation rakenteellisia muutoksia että roolien, prosessien ja työkalujen kehitystä ja harmonisointia.

Tiedotteen mukaan Koneen tavoitteena on vahvistaa maaorganisaatioiden asiakasrajapinnassa olevia toimintoja säilyttäen vastuun liiketoiminnasta paikallisella tasolla. Alueorganisaatioille ja konsernitoiminnoille suunnitellaan nykyistä merkittävämpää roolia tukiprosesseissa. Tämä tarkoittanee esimerkiksi keskitettyjen osaamis- ja palvelukeskusten perustamista.

YTN:n teknologiateollisuuden vastaavan asiamiehen Hannu Takalan mukaan tässä vaiheessa on ennenaikaista arvioida ohjelman vaikutuksia Suomeen.

- Seuraamme tilannetta ja selvitämme taustoja mahdollisuuksien mukaan, Takala sanoo.

Avainsanat: