uloskäynti

KOKO-kassa tuo turvaa työttömyyden varalle

|
Uutinen

Korkeasti koulutettujen kassa KOKOon kuuluu valtaosa TEKin palkansaaja-asemassa olevista täysjäsenistä.

Tekniikan akateemiset TEKin jäsenet pitävät työttömyyskassan jäsenyyttä yhtenä tärkeimmistä palveluista, jonka he TEKin kautta saavat. Tekkiläisten kassa on Korkeasti koulutettujen kassa KOKO.

KOKO-kassasta voi tietyin edellytyksin saada korvausta myös lomautuksen aikana tai osa-aikatyötä tehdessä.

KOKO on yksi Suomen edullisimmista työttömyyskassoista. Vuonna 2022 sen vuosimaksu on 63 euroa eli 5,25 euroa kuukaudessa.

Kassaan TEKin kautta liittyneillä täysjäsenillä kassan jäsenmaksu laskutetaan osana TEKin jäsenmaksua.

Opiskelijalle KOKO-kassan jäsenyys on maksullinen, vaikka TEKin opiskelijajäsenyys on muutoin maksuton.

Opiskelijan kannattaa liittyä kassaan TEKin jäsenportaalin kautta jo heti ensimmäisestä kesätyöpäivästä alkaen, siten voi saada ansiosidonnaisen työttömyysturvan työssäoloehdon kerrytettyä jo valmistumiseen mennessä.

Tekkiläisten mediaanipalkka on noin 5 200 euroa kuukaudessa. Tällä kuukausitulolla työttömäksi joutuva kassan jäsen saa yli 2 200 euroa kuussa, kun taas Kela maksaa vain noin 700 euroa kuussa.

Lue lisää tekkiläisten työttömyys­turvasta www.tek.fi/tyottomyysturva.

Yrittäjien työttömyysturva

Yrittäjä voi saada korvausta KOKO-kassasta enintään 18 kuukautta yritystoiminnan aloittamisesta ja hänen kannattaakin vakuuttaa itsensä Yrittäjäkassassa. Jotta turvaan ei tulisi katkoksia, on suositeltavaa vaihtaa kassaa viimeistään kolmen kuukauden kuluessa yritystoiminnan aloittamisesta.

Kassanvaihdoksesta yrittäjäkassaan KOKO-kassan jäsenyyden päättämiseksi kannattaa ilmoittaa TEKin jäsenpalveluun (jasenpalvelu(at)tek.fi), niin TEKin kautta perittävä maksu pienenee KOKO-kassan jäsenmaksun verran. Jäsenyyttä ei voi päättää takautuvasti.

Lue lisää www.tek.fi/yrittajan-tyottomyysturva.