Jari Jokinen kuvattuna TEKin toimistolla

Jari Jokinen on TEKin ehdokas Akavan puheenjohtajaksi – "Julkinen keskustelu on joukkuelaji"

|
Uutinen
Kuuntele

Tekniikan akateemiset TEKin hallitus on päättänyt yksimielisesti tukea Jari Jokisen asettumista Akavan puheenjohtajaehdokkaaksi. Jokinen muistuttaa, että jäsenistön käsitykset ja vaatimukset liittojen toiminnasta muuttuvat ja Akavan pitää pystyä pysymään samassa tahdissa.

Tekniikan akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen on TEKin puheenjohtajaehdokas tulevissa Akavan puheenjohtajavaaleissa.

TEKin hallitus päätti kokouksessaan 19.6.2022 yksimielisesti tukea Jokisen asettumista Akavan puheenjohtajaehdokkaaksi. Jokinen on tällä hetkellä Akavan ensimmäinen varapuheenjohtaja. Akavan liittokokous valitsee uuden puheenjohtajan  liittokokouksessaan 14.11. 2022.

– Akava on kehittynyt ja vahvistunut selvästi 2010-luvulla. Tulevan puheenjohtajavaihdoksen myötä on taas hyödynnettävä tilaisuus uudistua, jotta toimintamme ja edunvalvontatyömme vastaavat jäsenistön odotuksia ja 2030-luvun vaatimuksia, Jokinen linjaa.

Menestyksellinen edunvalvonta edellyttää uusia rohkeita avauksia, joita kaikki eivät alussa välttämättä hyväksy.

Jokisen vaaliteemat perustuvat listaan yhteisistä asioita, joita olisi toteutettava tulevalla puheenjohtajakaudella. Lista  jakautuu kahteen osaan: uudet tavat toimia ja edunvalvontatavoitteet.

Jokisen mukaan hänen kokoamansa lista perustuu lukuisiin keskusteluihin Akavan yhteisön edustajien kanssa.

– Haluamme Akavan olevan vahva yhteiskuntarakentaja. Yhteiskunnallinen edunvalvonta on muuttunut yhä haasteellisemmaksi. Akavan pitää jatkossa tehdä yhä selkeämpiä priorisointeja ja ajaa tavoitteitaan yhä määrätietoisemmin. Hyväksymme samalla myös sen, että kaikki Akavan edunvalvontakärjet eivät aina tyydytä kaikkia.

Jokinen muistuttaa, että jäsenistön käsitykset ja vaatimukset liittojen toiminnasta muuttuvat ja Akavan pitää pystyä pysymään samassa tahdissa.

– Menestyksellinen edunvalvonta edellyttää uusia rohkeita avauksia, joita kaikki eivät alussa välttämättä hyväksy. Akavalaisen viestin läpivieminen edellyttää yhteistä rintamaa, kun keskustelu käy kiivaana. Yhden puheenjohtajan some-tili ei riitä, hyväksyttyä linjaa tulee edistää laajassa rintamassa. Julkinen keskustelu on joukkuelaji.

Avainsanat: