Jari Jokinen katsoo kameraan.

Jari Jokinen mukana Akavan puheenjohtajakilvassa

|
Uutinen

Akavan jäsenjärjestöt valitsevat Akavalle uuden puheenjohtajan liitto­kokouksessa 14. marraskuuta 2022.  TEK on Akavan toiseksi suurin jäsen­järjestö ja tukee toiminnanjohtaja Jari Jokista uudeksi puheenjohtajaksi.

Tekniikan akateemiset TEKin hallitus on päättänyt yksimielisesti tukea TEKin toiminnanjohtajan Jari Jokisen asettumista Akavan puheenjohtajaehdokkaaksi. Jokinen on tällä hetkellä Akavan ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Jokisen mukaan Akavan pitää jatkossa olla entistä avoimempi, tehdä yhä selkeämpiä priorisointeja ja ajaa tavoitteitaan nykyistäkin määrätietoisemmin.

– Akava on kehittynyt ja vahvistunut selvästi 2010-luvulla. Tulevan puheenjohtajavaihdoksen myötä on taas hyödynnettävä tilaisuus uudistua, jotta toimintamme ja edunvalvontatyömme vastaavat jäsenistön odotuksia ja 2030-luvun vaatimuksia, Jokinen linjaa.

Jokisen mielestä tiedonkulku esimerkiksi Akavan puheenjohtajiston ja työvaliokunnan välillä voisi olla vilkkaampaa ja siten luottamusta vahvistavaa.

Jokisen vaaliteemat perustuvat hänen kokoamaansa listaan yhteisistä asioista, joita olisi toteutettava tulevalla puheenjohtajakaudella. Lista perustuu lukuisiin keskusteluihin Akavan yhteisön edustajien kanssa. Jokisen mukaan lista elää tarvittaessa, kun hän tapaa uusia akavalaisia. Tavoitteena on koota mahdollisimman monen jäsenliiton tavoitteita tukeva ohjelma.

Jokisen mukaan jäsenistön käsitykset ja vaatimukset liittojen toiminnasta muuttuvat ja Akavan pitää pystyä pysymään samassa tahdissa.

– Menestyksellinen edunvalvonta edellyttää uusia rohkeita avauksia, joita kaikki eivät alussa välttämättä hyväksy. Akavalaisen viestin läpivieminen edellyttää silti yhteistä rintamaa, kun keskustelu käy kiivaana. Yhden puheenjohtajan some-tili ei riitä, hyväksyttyä linjaa tulee edistää laajassa rintamassa. Julkinen keskustelu on joukkuelaji.

Akavan tuleva puheenjohtajuus kestää kaksi vuotta, koska Akavan nykyinen puheenjohtaja Sture Fjäder on irtisanoutunut kesken nelivuotiskauden. Miten TEKin toiminnanjohtajan tehtävää hoidetaan, jos tulet valituksi?

– On selvää, etten voi toimia TEKin toiminnanjohtajana ja Akavan puheenjohtajana samaan aikaa. Jos minut valitaan, haen kahden vuoden pätkäkaudelle toimivapaata. Hallitus päättää toiminnanjohtajan tehtävän hoitamisesta.

Aiotko hakea mahdollisesti myös uutta neljän vuoden kautta, jos sinut nyt valitaan?

– Kyllä.

Lue myös: Sulassa sovussa – Akavan paneelista uupui suuri draama

Avainsanat: