Eläkeputki poistuu – "yli 55-vuotiaat tarvitaan työelämään"

|
Uutinen
Kuuntele

Hallitus päätti niin sanotun eläkeputken poistosta. "Nyt on tuhannen taalan paikka tehdä uudenlaisia avauksia ikäsyrjinnän poistamiseen", sanoo TEKin Sirkku Pohja.

Hallitus päätti torstaina 17.12. niin sanotun eläkeputken poistosta. Taustalla on tavoite yli 55-vuotiaiden työntekijöiden työllisyystilanteen edistämiseksi.

Mahdollisuus työttömyysturvan lisäpäiviin poistetaan asteittain, siirtymäajan myötä. 

Muutos tulee voimaan asteittain 2023 alkaen. Lisäpäivien mahdollisuus poistuu kokonaan vuonna 1965 ja sen jälkeen syntyneiltä työntekijöiltä.

TEKin työelämäasiantuntija Sirkku Pohja pitää tavoitetta yli 55-vuotiaiden työllisyystilanteen parantamisena askeleena oikeaan suuntaan. 

Yli 55-vuotiaat tarvitaan työelämään. Nyt on tuhannen taalan paikka tehdä uudenlaisia avauksia ikäsyrjinnän poistamiseksi. Työkulttuuria tulee muokata sellaiseen suuntaan, jossa kaiken ikäisiä ihmisiä arvostetaan sekä heidän osaamiselleen annetaan arvoa.

Osaaminen ja osaamisen kehittäminen on Pohjan mukaan olennaisin asia myös yli 55-vuotiaiden työllisyyden edistämisessä. Osaamiseen satsaamalla voidaan välttää ja lyhentää mahdollisia työttömyysjaksoja.

Jatkuvaa oppimista tarvitaan enemmän kuin koskaan. Työntekijöiden osaamisesta huolehtiminen on sekä työntekijän että työnantajan etu. 

Avainsanat: