TEKin aluevaalitavoitteet koskevat myös sosiaali- ja terveystoimea

Aluevaalit 2022

Tutustu TEKin aluevaalitavoitteisiin ja tekkiläisiin aluevaltuutettuihin.

TEKin aluevaalitavoitteet

Sosiaali- ja terveystoiminnan menot ovat liian suurella kasvu-uralla. Päättäjien on tehtävä politiikkaa, jolla menojen kasvua voidaan hillitä.

  • Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan investoimalla voidaan parantaa sosiaali- ja terveyspalveluita väestön ikääntyessä.
  • Digitalisaation ja datan hyödyntäminen hyvinvointialueilla vaatii syvää osaamista sekä uskallusta uudistua.
  • Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö tekee tuloksen. Hyvinvointialueiden menestyksen turvaamiseksi osaaminen, johtaminen ja työhyvinvointi on oltava toiminnan kulmakivenä.
  • Innovatiiviset hankinnat auttavat pitämään sosiaali- ja terveysmenojen kasvua kurissa sekä auttavat suomalaisia yrityksiä ponnistamaan maailmankartalle.

Tekkiläiset aluevaltuutetut

Aluevaalit 2022

Aluevaalit järjestettiin 23.1.2022 muualla paitsi Helsingissä, koska Helsingin kaupunki ei ole hyvinvointialue, eikä kuulu mihinkään hyvinvointialueeseen.

Aluevaaleissa valittiin aluevaltuuston jäsenet ja varajäsenet 21 hyvinvointialueelle neljäksi vuodeksi. Aluevaltuusto päättää kunnilta niille siirtyvien sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelujen järjestämisestä vuodesta 2023 alkaen. Aluevaltuustot aloittavat työnsä 1.3.2022. 

TEK ehdotti hiljattain kuntavaaleissa, että kuntien on panostettava aitoon digitalisaatioon ja digitalisoitava palvelunsa. Nyt TEK vaatii, että myös hyvinvointialueilla sama linja jatkuu.

–  Hyvinvointialueille siirtyvät palvelut tulee rakentaa palvelemaan ihmisiä luotettavasti, nopeasti ja tehokkaasti. Esimerkkejä tällaisesta ovat terveyspuolen Koronavilkku ja pelastustoimen 112 Suomi -mobiilisovellus. Erityisen tärkeää on uskaltaa automatisoida ne asiat, jotka voidaan automatisoida ja antaa osaavan henkilöstön keskittyä niihin asioihin, joissa tarvitaan ihmistä, Juhani Nokela muistuttaa TEKin omista vaaliteeseistä.

Avainsanat: