Henkilön auttaminen työnhakuprosessissa

Tehokas työnhaku

Työnhaussa avainasemassa on oman osaamisen sanoittaminen, viimeistellyt dokumentit sekä hyvä suunnitelma. Tutustu uravalmentajiemme vinkkeihin!
Osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen
Osaatko kertoa omasta osaamisestasi?
Työnhaun suunnitelma
Työnhaku kannattaa palastella osiin.
Työnhaun kanavat
Mistä ja miten löydät juuri sinulle sopivat työmahdollisuudet?
Opiskelijan työnhaku
Parhaat vinkit työnhakuun saat TEKin Työkirjasta!
Työnhaun dokumentit
Viilaa CV:si ja hakemuksesi uravalmentajiemme ohjeilla.
Työhaastattelu
Valmistautuminen auttaa onnistumaan.
Mielitkö maailmalle?
Tutustu vinkkeihimme kansainväliseen työnhakuun.
Rekryboosteri
Rekryboosteri on verkkoalustalla toimiva, vuorovaikutteinen kohtaamispaikka työttömille työnhakijoille.

Työnhaun uudet tuulet

Työnhaku on jatkuvassa muutoksessa. Erityisesti rekrytoinnin digitaalisuus, sosiaalinen media ja verkostolähtöisyys ovat entistä tärkeämmässä roolissa sopivien työnhakijoiden ja työnantajien yhdistämisessä. Rekrytoinnissa käytetään yhä enemmän etämahdollisuuksia, erilaisia sovelluksia ja videotyökaluja. Työnhaku on siirtymässä myös mobiiliin. Rekrytointijärjestelmiä kehitetään käyttäjälähtöisemmiksi ja rekrytoinnissa kiinnitetään huomiota hakijalähtöisyyteen ja sopivan matchin muodostamiseen työnhakijan ja työnantajan välillä. 

Tässä tärppimme paraikaa töitä etsiville:

  1. Sosiaalista mediaa hyödynnetään entistä enemmän työnhaussa. Tutustu vinkkeihimme, miten saat somesta kaiken irti työnhaun kannalta.
  2. Rekrytoivat tahot tapaavat työnhakijoita pelkästään tai osittain etänä. Työhaastatteluissa hyödynnetään videopuheluita ja muita videomahdollisuuksia. Hakuprosessiin voi kuulua ennakkoon nauhoitettavia videoviestejä sekä livenä tehtäviä etähaastatteluita videopuhelun välityksellä. Etähaastatteluihin kannattaa valmistautua huolella. Katso ohjeemme työhaastatteluun valmistautumiseen.
  3. Rekrytoinneissa on alettu hyödyntämään ketteriä ja helppoja hakuprosesseja, jotka ovat hakijalle vaivattomia. Tällaisiin metodeihin ei välttämättä yhdistetä ollenkaan hakukirjeen tai CV:n lähettämistä. Tyypillisiä esimerkkejä ketteristä tavoista ovat verkossa toteutettavat online-testit ja chatbottien kyselyt, joissa työnhakija vastaa muutamiin relevantteihin kysymyksiin ja jättää yhteystietonsa. Mukaan saatetaan pyytää linkkiä sähköiseen CV:seen, kuten LinkedIn-profiiliin. Sähköinen CV tai someprofiili kannattaa tällöin olla hiottu kuntoon. Tällaisiin hakuihin osallistuessa on tärkeää osata kristallisoida omaan vastaukseen kaikkein olennaisin osaaminen ja motivaatio riittävän informatiivisella tavalla. Viilaa työnhakudokumenttisi kuntoon uravalmentajiemme ohjeilla.
  4. Työnantajat etsivät itse osaajia yhä enenevässä määrin piilossa ja hakuun hyödynnetään verkostoja. Työnantajat eivät välttämättä julkaise ollenkaan julkista työpaikkailmoitusta tai haun markkinointi tai sisällöt voidaan kohdentaa vain tietylle osaajaryhmälle. Yhteisöalustat, ryhmät tai sosiaalisen median tilit saattavat olla ainoat paikat, joihin avoimesta työpaikasta ilmoitetaan. Työnhakijan kannalta olennaista on seurata hänelle relevantteja tahoja ja työnantajia. Lue uravalmentajiemme parhaat vinkit, miten onnistua suorahakuprosessissa ja piilotyönhaussa.
Kolme henkilöä keskustelemassa työasioista

Mietityttääkö palkkapyyntö?

Tutustu kattaviin palkkatilastoihimme tai tarkista Palkkanosturista, mitä muut vastaavissa tehtävissä työskentelevät tekkiläiset tienaavat.

Lue lisää