Kahvila, ystävä, verkostot, työnhaku

Piilotyönhaku

Valtaosa työtehtävistä täytetään ilman avoimia hakuja. Erotu joukosta hakemalla myös piilossa olevia töitä!

Piilotyöpaikka on tehtävä, joka konkretisoituu, kun työnantaja ja työntekijä kohtaavat oikeaan aikaan, oikeassa paikassa. Sitran tekemän tutkimuksen mukaan vain noin joka neljäs työnhakija työllistyy avoimessa haussa olevaan työpaikkaan. Piilotyönhakua kannattaakin hyödyntää julkisesti ilmoitettuihin työpaikkoihin hakemisen rinnalla. 

Työnantajat hakevat tekijöitä paljon hiljaisesti verkostojensa, sosiaalisen median tai vaikkapa suorahakukonsulttien avulla. Aina työnantaja ei edes hae aktiivisesti osaajaa, vaikka sellaiselle olisi tarve – tai tarvetta ei ole vielä tunnistettu. Työnhakijana voit herättää työnantajan huomaamaan jonkin osaamistarpeen ilmaisemalla kompetenssisi ja potentiaalisi suoraan hänelle.  

Piilotyönhaun etu on, että et kilpaile samoista avoimista työpaikoista mahdollisesti jopa satojen muiden hakijoiden kanssa, jolloin erottuminen voi olla vaikeaa. Piilotyönhaku saattaa aluksi tuntua työläältä ja haastavalta, sillä se vaatii paljon taustatyötä. Parhaimmillaan piilotyönhaku kuitenkin avaa mahdollisuuksia, joita et välttämättä ole aiemmin osannut ajatella, ja antaa uutta perspektiiviä työnhakuun. Piilotyönhaussa pääset myös laajentamaan tuntemustasi alasi organisaatioista ja kasvattamaan verkostojasi. 

Uravalmentajiemme vinkit ovat jäsentemme käytettävissä ja ne löytyvät tästä, kun kirjaudut sivustolle. Jos et ole vielä jäsen, liity sivun yläkulmasta!

Tietokoneella koulutuksessa, puhelin, toimisto

Tutustu TEKin verkkovalmennuksiin

Verkkovalmennuksissamme perehdytään muun muassa ajankohtaisiin työnhaun teemoihin.

Lue lisää