Työpöytä, sakset, kyniä, kirjoja, vihkoja

Opiskelijan työnhaku

Opiskelija, onko Työkirja jo sinulle tuttu?

Askarruttaako sinua esimerkiksi kesätyönhaku, lopputyön toimeksiantajan löytäminen tai ensimmäinen oman alan työpaikka? 

Vuosittain julkaistava Työkirja on työnhakuopas, joka pitää sisällään työnhaun ja urasuunnittelun tuoreita näkökulmia opiskelijoille ja vastavalmistuneille. Työkirjasta löydät muun muassa hyödyllisiä vinkkejä, ohjeita sekä CV- ja työhakemuspohjia työnhaun tueksi.

Tutustu Työkirjan nettisivuihin

Tutustu myös arkkitehtiopiskelijoille suunnattuun oppaaseen

Liity KOKO-kassaan jo opiskeluaikana

Liittymällä KOKO-kassaan jo opiskeluaikana voit turvata taloutesi ja keskittyä rauhassa työnhakuun valmistuttuasi ja alat myös kerryttää jäsenyysehtoa. Voit liittyä Korkeasti koulutettujen kassa KOKOon (työttömyyskassaan), heti kun olet työsuhteessa, vaikka jo ensimmäisten kesätöiden alkaessa. Esimerkiksi 3000 euron kuukausituloilla työttömäksi joutuva kassan jäsen saa lähes 1700 euroa kuussa, kun taas Kela maksaa vain noin 700 euroa kuussa. KOKOn jäsenmaksu on 66 euroa vuonna 2021.

Työssäoloehto täyttyy, kun kassan jäsen on tehnyt työttömyyttä edeltävien 28 kuukauden aikana 26 viikkoa työtä, vähintään 18 tuntia viikossa. Opiskeluaika pidentää tarkasteluaikaa jopa seitsemällä vuodella. Työn voi kerätä pätkissä, sitä ei tarvitse tehdä yhteen putkeen. Sen ei myöskään tarvitse olla oman ammattialan työtä. 

Liity kassan jäseneksi ilmoittamalla asiasta osoitteeseen jasenpalvelu@tek.fi. Lisää viestiin syntymäaikasi ja työsuhdetietosi. Halutessasi voit lähettää viestin myös salattuna.