Työpöytä, sakset, kyniä, kirjoja, vihkoja

Opiskelijan työnhaku

Opiskelija, onko Työkirja jo sinulle tuttu?

Askarruttaako sinua esimerkiksi kesätyönhaku, lopputyön toimeksiantajan löytäminen tai ensimmäinen oman alan työpaikka? 

Vuosittain julkaistava Työkirja on työnhakuopas, joka pitää sisällään työnhaun ja urasuunnittelun tuoreita näkökulmia opiskelijoille ja vastavalmistuneille. Työkirjasta löydät muun muassa hyödyllisiä vinkkejä, ohjeita sekä CV- ja työhakemuspohjia työnhaun tueksi.

Tutustu Työkirjaan

Liity TEKin kautta KOKO-kassaan jo opiskeluaikana

Voit liittyä TEKin kautta Korkeasti koulutettujen kassa KOKOon (työttömyyskassaan), heti kun olet työsuhteessa, vaikka jo ensimmäisten kesätöiden alkaessa. Liittymällä KOKO-kassaan jo opiskeluaikana voit turvata taloutesi ja keskittyä rauhassa työnhakuun, jos et työllistyisikään heti valmistuttuasi. Esimerkiksi 3000 euron kuukausituloilla työttömäksi joutuva kassan jäsen saa päivärahaa lähes 1730 euroa kuussa, kun taas Kela maksaa vain noin 800 euroa kuussa. KOKOn jäsenmaksu on 63 euroa vuonna 2024.

Ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa saadaksesi sinun pitää täyttää kassan jäsenyysehto (26 viikkoa) sekä työssäoloehto. Tällä hetkellä työssäoloehto täyttyy, kun kassan jäsen on tehnyt työttömyyttä edeltävien 28 kuukauden aikana 26 viikkoa työtä, vähintään 18 tuntia viikossa.  (Työttömyysturvaan tulee muutoksia 2.9.2024 alkaen. Muutokset vaikuttavat myös työssäoloehtoon. Lue lisää täältä.) Opiskeluaika pidentää tarkasteluaikaa jopa seitsemällä vuodella. Työn voi kerätä pätkissä, sitä ei tarvitse tehdä yhteen putkeen. Sen ei myöskään tarvitse olla oman ammattialan työtä. Lisätietoa opiskelijoille KOKOn sivuilta.

Voit liittyä kassaan joko lisäämällä palvelun OmaTEKissä tai lähettämällä viestin OmaTEKin asiointikanavan kautta TEKin jäsenpalveluun. Liitä viestiin tunnisteeksi jäsennumerosi tai syntymäaikasi. Huomaathan, että kassaan liittyessäsi sinulla tulee olla työssä palkallisessa työsuhteessa. Työssäoloehdon kerryttäminen alkaa liittymispäivästä, ei takautuvasti.