verkkovalmennukset

Verkkovalmennukset

Kehitä itseäsi ja osaamistasi silloin kun sinulle parhaiten sopii! Verkkovalmennukset toteutetaan erillisellä verkkoalustalla ja ne sisältävät tyypillisesti monipuolisia harjoituksia, joita voit tehdä omassa tahdissasi. Osa valmennuksista on itsenäisiä, osa ohjattuja. Tervetuloa mukaan!
Työnhaku ja urasuunnittelu
Valmennuksia kehittämään työnhaun ja urasuunnittelun taitojasi.
Tukea työelämään
Tukea ja taitoja työelämän eri vaiheisiin.
Yrittäjyys ja innovaatiot
Tietoa yrittäjyydestä, rahoituksesta, innovaatioista ja alustataloudesta.
Courses in English
Improve your skills on our online courses in English.

Työnhaku ja urasuunnittelu

TEKin urapalvelujen tarjoamista verkkovalmennuksista saat tukea työnhakuun ja urasuunnitteluun. Suurin osa verkkovalmennuksista on itsenäisesti omassa tahdissa suoritettavia. Itsenäiset verkkovalmennukset ovat myös kaikkien TEKin opiskelijajäsenten hyödynnettävissä! 

Vuosittain toteutamme lisäksi ohjattuja verkkovalmennuksia, joissa pääset vaihtamaan ajatuksia muiden osallistujien kanssa sekä saat palautetta harjoituksiin uravalmentajalta. Löydät alta kuvauksen valmennuksista. Tiedot starttaavista tai käynnissä olevista verkkovalmennuksista löydät tapahtumakalenterista.

 

Siirry tapahtumakalenteriin 

Tehot irti LinkedInistä

Tehot irti LinkedInistä

Tästä verkkovalmennuksesta saat ideoita LinkedInin tehokkaaseen käyttöön esimerkiksi verkostoitumista ja työnhakua varten. Valmennuksen tavoitteena on antaa sinulle parhaat mahdolliset eväät LinkedInin hyödyntämiseen ammatillisen profiloitumisen, työnhaun, verkostoitumisen ja tiedonhaun välineenä.

Valmennus sisältää käytännön vinkkejä videoiden ja tekstin muodossa kaikenlaisille LinkedInin käyttäjille. Lisäksi löydät valmennuksesta monipuolisia harjoituksia, joiden avulla voit edistää omaa toimintaasi ja työnhakuasi LinkedInissä. 

CV kuntoon

CV kuntoon

CV kuntoon -verkkovalmennus auttaa sinua hiomaan CV:si mahdollisimman edustavaan kuntoon ja tuomaan esiin räätälöidysti tärkeimmät osaamisesi. Valmennuksen avulla voit tehdä CV:n hienosäätöä tai isompaa remonttia. 

Valmennus antaa eväitä taustatyöhön ja oman suunnan pohdintaan ennen CV:n kirjoittamiseen ryhtymistä sekä konkreettisia vinkkejä CV:n rakentamiseen. Parhaan hyödyn valmennuksesta saat irti työstämällä samalla omaa CV:täsi ja soveltamalla sisältöä käytäntöön.

 

 

Kaksi henkilöä keskustelee pöydän ääressä.

Piilotyönhaku haltuun!

Kaipaatko eväitä piilotyönhakuun? Tässä valmennuksessa opit mistä piilontyönhaussa on kyse, miten piilotyöpaikkoja etsitään, kuinka olet itse työnantajien löydettävissä ja miten lähestyt kiinnostavia työnantajia. Valmennus auttaa sinua havaitsemaan piilotyönhaun mahdollisuuksia, lisäksi opit mm. mikä kiinnittää rekrytoijan huomion ja vahvistat läsnäoloasi ja löydettävyyttäsi.

Valmennuksen sisältö koostuu artikkeleista, monipuolisista lisämateriaaleista ja erilaisista harjoituksista. Näistä voit poimia juuri sinulle toimivimmat. 

Nainen katselee taivaalle talon katolla.

Rohkeasti minä - Unelmia ja urasuunnitelmia

Tämä valmennus on suunniteltu erityisesti nuorille maisterivaiheen opiskelijoille sekä hiljattain valmistuneille, jotka ovat ensimmäisiä vuosia työelämässä. Valmennusta voivat kuitenkin hyödyntää myös jo pidemmällä urallaan olevat.

Valmennuksessa pääset suunnittelemaan rennosti itsesi näköistä elämää sekä työelämää. Rakennat inspiroivia tulevaisuudenkuvia ja kehität rohkeuttasi kokeilla ja tarttua mahdollisuuksiin. Samalla voit kirjoittaa omaa tarinaasi ja vahvistaa kykyäsi tehdä valintoja ja päätöksiä. Valmennuksesta on hyötyä, kun mietit seuraavia askeleita urallasi. 

Tämä valmennus on tällä hetkellä tauolla, ilmoitamme tapahtumakalenterissa ja jäsenkirjeessä kun valmennus on jälleen käytössäsi.

 

Tunnista ja sanoita osaamisesi

Tunnista ja sanoita osaamisesi

Tässä verkkovalmennuksessa opit tunnistamaan, oivaltamaan ja sanoittamaan omaa osaamistasi. Näistä taidoista on sinulle hyötyä niin urasuunnittelussa, työnhaun dokumenttien laatimisessa kuin työhaastattelutilanteissa.

Valmennuksessa voit kartoittaa oman osaamisesi eri puolia, tutkia millaisena osaajana muut sinut näkevät, pohtia millaisesta osaamisesta hyötyisit tulevaisuudessa ja harjoitella sanoittamaan osaamistasi. Apunasi näissä ovat valmennuksen monipuoliset harjoitukset.

 

Kaksi henkilöä keskustelee neuvotteluhuoneessa

Onnistu työhaastattelussa

Haetko uusia uramahdollisuuksia? Onko toiveissasi päästä työhaastatteluun? Tämä valmennus antaa sinulle avaimet onnistua työhaastattelussa. Valmennuksesta saat kokonaisvaltaisen käsityksen haastatteluprosessista ja konkreettisia vinkkejä prosessin eri vaiheisiin. Opit myös ymmärtämään työnantajan näkökulman haastattelussa.

Valmennus sisältää hyödyllistä tietoa ja monipuolisia harjoituksia, joita voi hyödyntää niin ensimmäiseen työhaastatteluunsa valmistautuva kuin jo useissa työhaastatteluissa käynyt kokeneempi haastateltava.

Töissä ulkomailla

Mielitkö maailmalle?

Tästä verkkovalmennuksesta saat eväitä ulkomaan työnhakuun ja ulkomailla työskentelyyn. Valmennuksesta on hyötyä niin työtä etsiville kuin ulkomaille lähetettäville työntekijöille. Valmennusmateriaali tukee myös sinua, joka vasta alat pohtia ajatusta ulkomailla työskentelystä.

Valmennuksessa opit, mitä sinun kannattaa ottaa huomioon, jos olet lähdössä pidemmäksi aikaa ulkomaille. Saat konkreettisia vinkkejä siihen, mistä löydät parhaiten tietoa niin ulkomailla työskentelystä kuin työnhausta.

Työpöytä, sakset, kyniä, kirjoja, vihkoja

Rekryboosteri – valmennusta ja vertaistukea työnhakuun

Rekryboosteri on verkossa toteutettava työnhaun vertaisohjelma, joka on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alla oleville työnhakijoille. Useamman akavalaisen liiton yhteisessä ohjelmassa tapaat eri alojen huipputyyppejä, saat vinkkejä tehostamaan työnhakuasi ja vertaisten tukea matkasi varrelle.

Kuusi viikkoa kestävässä Ohjelmassa vuorottelevat vertaistapaamiset ja -työpajat, uravalmentajan ohjaamat tapaamiset sekä itsenäinen työskentely. Jokaisella viikolla on omat teemat, vinkit ja harjoitukset, jotka siivittävät sinut kohti uusia työmahdollisuuksia. 

Tukea työelämään

Näistä verkkovalmennuksista saat tukea sekä tietoa ja taitoja erilaisiin työelämän vaiheisiin. Suurin osa valmennuksista on itsenäisesti omassa tahdissa suoritettavia. Ajankohtaisen valmennustarjonnan löydät tapahtumakalenterista.

Siirry tapahtumakalenteriin

Nainen sauvakävelee

Nextmile

Nextmile-verkkovalmennus on sinulle, joka haluat valmistautua eläkkeelle siirtymiseen. Valmennuksen aikana voit tarkastella, mitä merkityksellisiä tekoja haluat vielä saada aikaan työelämässä ja mitä olet jo saavuttanut. Pääset suunnittelemaan, miten hyödyntää eläkevuosien tuomia mahdollisuuksia.

Nextmile tarjoaa sinulle valmiuksia muutosten kohtaamiseen ja itselle tärkeiden asioiden löytämiseen. Tarkastelemalla omia arvojasi, tunnistat helpommin tulevaisuuteen liittyviä mahdollisuuksia. Parhaiten valmennus toimii 1-4 vuotta ennen eläköitymistä.  

Yrittäjyys ja innovaatiot

TEKin yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnatut verkkovalmennukset antavat perustiedot yrittäjyyden eri osa-alueista. Yrittäjyyden perusteet -valmennuksessa opit perusasiat, jotka kaikkien yrittäjyyttä harkitsevien on hyvä osata. Muissa valmennuksissa käydään läpi alustatalouden eri muotoja ja rahoituskanavia.

Valmennukset ovat itsenäisesti omassa tahdissa tehtäviä ja ne ovat pääsääntöisesti käytettävissä noin kuusi kuukautta. Tiedot starttaavista tai käynnissä olevista verkkovalmennuksista löydät tapahtumakalenterista.

Siirry tapahtumakalenteriin

Kaksi asiantuntijaa kokeilee VR-laseja.

The Innovation Systems

TEKin jäsenenä sinulla on nyt mahdollisuus osallistua Viiman "The Innovation Systems" valmennukseen, joka on käytännönläheinen online-valmennusohjelma innovaatioista ja niiden eteenpäin viemisestä. Kurssilla opit parhaita innovaationkäytäntöjä ja se auttaa sinua luomaan tai viemään eteenpäin omia innovaatioitasi vaihe vaiheelta!

Valmennus tapahtuu Viiman verkkoalustalla. Voit itse päättää millä aikataululla suoritat kurssin.  

Mies puhuu puhelimeen.

Yrittäjyyden perusteet

Valmennuksessa käydään läpi niitä yrittäjyyden perusasioita, jotka kaikkien yrittäjyyttä harkitsevien on hyvä osata. Valmennus koostuu lyhyistä videosta, artikkeleista ja harjoituksista. Näiden lisäksi on koottu vinkkejä, linkkejä tai muuta aineistoa, joista saa lisätietoa. Valmennus sopii niin pää- kuin sivutoimista yrittäjyyttä harkitseville.

Neljä henkilöä istuu pöydän ääressä läppärin ja kahvikuppien kanssa.

Alustatalouden perusteet

Työelämä monimuotoistuu ja tulevaisuudessa töitä tehdään yhä enemmän sekä palkansaaja- että yrittäjärooleissa joko vuorotellen tai samanaikaisesti. Alustoilla tulee olemaan kasvava merkitys tässä muutoksessa ja tulevaisuuden työelämässä. Tämä itsenäisesti suoritettava valmennus auttaa ymmärtämään tätä kokonaisuutta. Valmennuksessa käydään läpi alustatalouden perusasioita ja eri muotoja. 

Kaksi henkilöä lisää post it -lappuja seinälle.

Rahoituksen eri muodot

Jokainen yritys tarvitsee jossain vaiheessa rahoitusta esimerkiksi laiteinvestointeihin, uuden tuotteen tai palvelun lanseeraamiseen tai laajentumiseen. Rahoituksen hankkimiseksi on erilaisia keinoja ja kanavia, joista tässä valmennuksessa käydään läpi keskeisimmät. Valmennuksen kouluttajina ovat toisista yrittäjyysvalmennuksista tutut Antti Sekki ja Otto Härkönen.

Courses in English

Many of our online trainings are offered also in English. You will find the selection here. You will find information on ongoing trainings and registration deadlines in our event calendar. 

 Go to the event calendar 

Henkilö istuu ikkunalaudalla kuulokkeet päässään.

Identify and verbalize your competencies and skills

This course is intended for everybody who wish to gain clearer insight on their own expertise and be able to communicate it effectively to others in various situations. Being able to identify and verbalize your skills is needed when, for example, deciding which jobs and tasks might be most suitable for you, writing your CV/resume and cover letter or preparing for a job interview. The aim of the course is to help you to identify, understand and verbalise your skills and competencies.

 

Jäsenedut

Prepare and Update your CV

The Prepare and Update Your CV online course is designed to assist you in gearing up for your job search and provides practical guidance on crafting an effective CV. The course consists of videos and exercises covering the following themes: 

- Clarify your goals

- Target your job search

- Update your CV

Kaksi asiantuntijaa kokeilee VR-laseja.

The Innovation System

This online course is for innovators! The aim of the course is to help you create or refine your own innovation program and processes, step-by-step! The course takes place on Viima’s online platform. You may complete the exercises independently and set your own schedule. 

Nainen katselee taivaalle talon katolla.

Bold by Design

In this training you get to explore what kind of life and work suits you and create inspirational future scenarios. The exercises are intended to foster new thoughts in a relaxed way and encourage you to experiment and take on opportunities that you encounter. You can also write your own life story and strengthen your decision-making skills.

The Bold by Design training is based on career theories on social learning, career choice and career development, applied specifically in the life phase of the young adult building a personally meaningful career. Nevertheless, the training is also suitable for the more experienced and offers ideas and inspiration to any stage of the life.