Henkilö istuu sohvalla puhelimen kanssa.

Palkat

Paljonko IT-alan DI saa palkkaa? Entä suunnittelualalla? Paljonko voi tienata kesätöissä?

TEKin tutkimusten mukaan diplomi-insinöörin mediaanipalkka vakituisessa työsuhteessa on noin 5 400 euroa ja keskiarvopalkka yli 5 800 euroa kuukaudessa. Vastavalmistuneiden diplomi-insinöörien osalta mediaani on noin 3 800 euroa ja keskiarvopalkka noin 3 870 euroa kuukaudessa. 

Palkkaan vaikuttavat merkittävästi niin tehtävän vastuut kuin palkanmaksajan tausta. Lisää tutkittua tietoa ja tiukkoja tilastoja löydät TEKin Työmarkkinatutkimuksen sivuilta. Tulossivuilla voit myös itse valita kuvaajien filttereitä ja tehdä löytöretkiä tutkitun tiedon maailmaan.

Kesätyöpalkat

TEKin opiskelijatutkimuksen mukaan kesätöissä opiskelijoiden kuukausipalkkojen mediaani vaihtelee 2 300 ja 3 600 euron välillä opintopisteistä riippuen. TEKin opiskelijatutkimuksen visualisoinneissa pääset itse valitsemaan kiinnostavat teemat.

Tutkittua tietoa!

TEK tutkii ja tiedottaa. Käytämme usein interaktiivista visualisointia tulosten esittämiseen, jotta voit tutkia juuri niitä tuloksia, jotka kiinnostavat sinua. 

Miten tutkimustulosten visualisointi toimii?

  • Klikkaa kuvan oikeassa alareunassa olevaa kaksipäistä nuolta, joka suurentaa kuvaajan koko näytön tilaan. Visualisointi toimii parhaiten koko näytön tilassa.
  • Visualisoinnin eri välilehdillä on tietoja eri aiheista.
  • Voit suodattaa tietoja valikoiden avulla tai klikkailemalla kuvioita. Valinta säilyy myös seuraavissa kuvaajissa.
Avainsanat: