Sisällöt avainsanalla: matematiikka

Merina Salmisen blogii
Tekniikan alalla riittää töitä, ne ovat mielenkiintoisia ja monipuolisia ja niitä tekee yhä moninaisempi joukko. Tällaisella myyntipuheella voi lähestyä nuorta, joka harkitsee, olisiko hänestä näihin hommiin.
Blogimerkintä

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/tekniikka-on-tulevaisuudenkin-ala

Kuvio arvosanojen kehittymisestä.
Omat opiskeluryhmät matematiikasta kiinnostuneille voisi olla yksi mahdollisuus, mutta tärkeintä olisi luoda kunnon pohja kaikille jo peruskoulussa. Arvosanainflaatio hämärtää kokonaiskuvaa.
Uutinen
Avainsanat:

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/matematiikan-osaamistaso-laskee-yha-numerot-eivat-matemaatikot-kaipaavat-parempaa-perusopetusta

Kuvassa matemaattisia kaavoja.
Finanssiteknologiayritys XTX Markets on luvannut mukavan summan tekoälystä, joka pystyisi samantasoiseen päättelyyn kuin matematiikkaolympialaisten kultamitalistit.
Uutinen
Avainsanat:

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/kehita-tekoaly-matematiikan-kultamitalistiksi-jaossa-10-miljoonaa-dollaria

Nuori tekee matematiikan tehtäviä tablettitietokoneella
Syitä Pisa-tulosten huonontumiseen on sosiaalinen media pullollaan, mutta tieteellistä konsensusta asiasta ei ole. Kipukohtia on ja niihin on löydettävä ratkaisuja. Isossa kuvassa voi kuitenkin sanoa, että nuoriso ei ole edelleenkään pilalla.
Blogimerkintä

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/kolumni-tutkittua-tietoa-pisasta-nuoriso-on-pilalla

Oppilas tietokoneen ääressä ratkaisemassa matemaattista tehtävää.
Tekniikan akateemiset TEK ja Matemaattis-luonnontieteellisten alojen akateemiset MAL ovat tehneet jo 40 vuotta yhteistyötä matemaattisen sivistyksen puolesta.
Uutinen
Avainsanat:

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/jari-jokinen-matematiikka-on-kilpailuvaltti-tyoelamassa

Robotti ja nuori saman pöydän ääressä.
Hurjimpien ennusteiden mukaan tekoäly korvaa nopeasti jopa luovan työn tekijät. Totta ehkä toinen puoli, mutta näyttää siltä, että ainakin matemaatikoksi tarvitaan ihmistä vielä pitkään.
Uutinen

https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/matemaatikolle-chatgpt-on-surkea-renki