Sisällöt avainsanalla: kiertotalous

Jussi-Pekka Teini taluttaa pyöräänsä metsätiellä.
Hallitusohjelmassa on paljon hyvää esimerkiksi teknologiapolitiikan saralla. Ohjelmassa sitoudutaan lisäksi edelleen vuoden 2035 hiilineutraaliustavoitteeseen sekä TKI-panosten kasvattamiseen neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta. Monista vihreän siirtymän tavoitteista kuitenkin puuttuvat aikataulut sekä tavoitteita kohden vievät riittävät toimet.
Blogimerkintä | 4.7.2023
Ilmakuva tuuliturbiineista metsämaisemassa.
Vihreän siirtymän tavoite on pysäyttää ilmastonmuutos ja luontokato sekä rakentaa hiilineutraaliin kierto­talouteen perustuva, ekologisesti kestävä hyvinvointiyhteiskunta. Onnistunut siirtymä tarvitsee Tekniikan akateemiset TEKin jäsenten osaamista. Tällä sivulla esittelemme osaajia.
Uutinen | 20.6.2023
Pia Kautonen istuu oranssilla nojatuolilla valoisassa ja avarassa sisätilassa.
Halu pelastaa maailmaa puskee eteenpäin Pia Kautosta, joka johtaa ympäristö­vaikutusten arviointeja.
Uutinen | 19.5.2023
Ilari Vuores istuu vaaleassa sisätilassa ja työskentelee kannettavalla tietokoneella.
TEKin jäsenet kehittävät ratkaisuja, jotta maailma pelastuisi. Ilari Vuores työskentelee lämmitys­markkinoilla, Piia Heikkinen kehittää tuulivoiman tuotantoa, Jussi-Pekka Teini lobbaa ympäristö­arvoja ja Pia Kautonen johtaa ympäristö­vaikutusten arviointeja. Tahoillaan he kaikki edistävät vihreää siirtymää.
Uutinen | 19.5.2023
Jussi-Pekka Teini seisoo lumisen kaislikon edessä.
Me ihmiset tekniikan takana suunnittelemme ja toteutamme vähähiiliset, kiertotalouden mukaiset ratkaisut vanhojen saastuttavien tilalle. Ongelmana on, että meitä ei ole tarpeeksi.
Blogimerkintä | 2.3.2023
Pipopäinen, parrakas henkilö osoittaa kohti kuvaajaa, taustalla harmaa seinä.
Vaikuttaako työsi ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen? Opiskeletko tai työskenteletkö vähähiilisyyden edistämisen tai kiertotalouden parissa? Haluatko kertoa työstäsi tai opinnoistasi muillekin?
Uutinen | 28.2.2023
Jussi-Pekka Teini seisoo lumisen kaislikon edessä.
Ongelman ratkaiseminen vaatii, että tunnistaa ongelman. Ymmärrys luontokadosta seuraa ilmastokriisitietoisuutta jäljessä. Myös kiertotalous on lapsenkengissä verrattuna hiilineutraaliustyöhön.
Blogimerkintä | 16.2.2023
Opiskelijat istuvat ulkona, takanaan aurinkopaneeli.
Yli 60 järjestöä kampanjoi sen puolesta, että tuleva hallitus sitoutuu toteuttamaan vihreän siirtymän oikeudenmukaisesti.
Uutinen | 17.1.2023
Aurinkopaneelit, kestävä kehitys, kiertotalous
Tuoreen selvityksen mukaan vihreä siirtymä vaatii lisää tekniikan alan osaajia sekä laajempia työelämävalmiuksia, kuten jatkuvaa oppimista ja joustavuutta nopeasti kehittyvässä työympäristössä.
Uutinen | 4.3.2022