YTN: Stockmann suunnannäyttäjä ylempien toimihenkilöiden aseman parantamisessa

|
Uutinen
Kuuntele

Stockmann on tehnyt ylempien toimihenkilöiden kanssa sopimuksen henkilöstöedustusjärjestelmästä.

Stockmann teki ylempien toimihenkilöiden osalta tänään 17.6. historiaa allekirjoittaessaan Stockmannin Ylemmät Toimihenkilöt SYT ry:n kanssa sopimuksen henkilöstöedustusjärjestelmästä.

Sopimus koskee yrityksen ylempiä toimihenkilöitä. Uusi henkilöstöedustusjärjestelmä lisää avoimuutta ja reiluja pelisääntöjä yhtiön sisällä.

– Olemme iloisia, että Stockmann otti viestimme vakavasti ja lähti tosissaan kehittämään yhteistyötä kanssamme, sanoo kaupan alan toiminnasta vastaava Ville-Veikko Rantamaula YTN:stä.

– Tänään tehty sopimus osoittaa sen, että Stockmann arvostaa ylempiä toimihenkilöitä ja he ovat oma, tunnustettu henkilöstöryhmänsä yhtiössä, Rantaumaula  jatkaa.

Esimerkkinä koko muulle alalle

Jatkossa ylempien toimihenkilöiden luottamusmies osallistuu Stockmannilla paikallisten sopimusten tekemiseen, valvoo työlainsäädännön ja työehtosopimusten noudattamista, edustaa henkilöstöryhmäänsä hallintoelimissä ja toimii aktiivisena kumppanina kehittämishankkeissa. Myös palkkaukseen liittyviä kysymyksiä on aiempaa helpompi käsitellä yhtiön sisällä.

– Uskomme, että tässä on avain menestyksekkääseen yhteistyöhön ja ennen kaikkea luottamuksen palauttamiseen, sanoo YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari.

– Tärkeää on saada Stockmannin liiketoiminta jälleen kannattavaksi ja nyt siinä työssä on mahdollisuus hyödyntää myös ylempien toimihenkilöiden osaamista aiempaa paremmin, Porokari summaa.

YTN:n mukaan Stockmann toimii suunnannäyttäjänä yhteistyön avaamisessa ylempien toimihenkilöiden kanssa ja sopimuksella on myös laajemmin merkitystä koko toimialalle. Kaupan alan ylemmillä toimihenkilöillä ei ole omaa työehtosopimusta ja he ovat useasti jääneet sen vuoksi esimerkiksi kollektiivisesti sovittujen palkkaratkaisujen ulkopuolelle.

Avainsanat: