YTN: Kuunnellaanko kilpailijamaissa teollisuutta paremmin?

|
Uutinen
Kuuntele

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtajan Pertti Porokarin mielestä Suomen metsäteollisuuden toistuvat irtisanomiset osoittavat, että kilpailijamaissa kuunnellaan teollisuutta herkemmällä korvalla kuin Suomessa.

- UPM-Kymmene-konsernin rajut työpaikkojen leikkaukset paperiliiketoiminnassaan Suomessa ja Isossa-Britanniassa korostaa teollisuuspolitiikan terävöittämisen merkitystä tulevalla hallituskaudella, hän sanoo.

Porokarin mukaan globaalissa taantumassa teollisista työpaikoista käydään entistä kireämpää kilpailua. Tässä kisassa Suomen keskeiset kilpailijamaat Ruotsi ja Saksa vaikuttavat menestyvän Suomea paremmin.

- Tämä johtuu kyseisten maiden aktiivisesta teollisuuspolitiikasta ja maansa elinkeinoelämän tarpeiden Suomea aktiivisemmasta ymmärtämisestä, Porokari toteaa.

Uuden syntyä vauhditettava

Porokarin mielestä uuden teollisuuden syntyä on vauhditettava t&k- ja koulutuspoliittisin panoksin.

- Olemassa olevan teollisuuden toimintaedellytykset on turvattava. Teollisuudelle ei saa kohdentaa uusia lisärasitteita, Porokari vaatii.

- Vientiteollisuuden liitot toivat eilen julki viestinsä Suomen kilpailukyvyn parantamisen välttämättömyydestä. Tulevalla hallituskaudella Suomen hallituksen tulee parantaa toimintaansa teollisuutemme kehittämiseksi ja työpaikkojen säilyttämiseksi Suomessa, hän jatkaa.

Avainsanat: