YTN esittää Kaupan liitolle neuvotteluja

|
Uutinen
Kuuntele

Neuvottelujärjestömme Ylemmät Toimihenkilöt YTN jätti tänään Kaupan liitolle neuvotteluesityksen alan ylempien toimihenkilöiden omasta sopimuksesta.

YTN tavoittelee kaupan alalla työskenteleville noin 30 000 ylemmälle toimihenkilölle hyvinvointia ja tuottavuutta edistävää kollektiivista sopimusta.

YTN:n esittämä moderni sopimusmalli edistäisi merkittävästi paikallista sopimista alan ylempien toimihenkilöiden osalta.

– Alan keskeinen henkilöstöryhmä on edelleen ilman minkäänlaista sopimusta ja se on johtanut tilanteeseen, jossa asiantuntijatyötä tekevien työehdoissa on varsin kirjavia käytäntöjä. Erityisesti työajat ovat karanneet käsistä, YTN kaupan alan projektin vetäjä Ville-Veikko Rantamaula huomauttaa.

– Neuvotteluesityksemme yhdistää alan työelämätarpeet ja asiantuntijatyön erityiskysymykset. Kollektiivinen sopimus edistäisi alalla merkittävästi myös paikallista sopimista, sanoo YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi.


Edistäisi merkittävästi paikallista sopimista

YTN:n esittämässä mallissa yritykset neuvottelisivat kaupan alan ylempien toimihenkilöiden työehdoista omista lähtökohdistaan. Esimerkiksi työ- ja loma-ajoista sekä ylitöiden korotusosista olisi mahdollista sopia toisin yritystasolla.

– Työnantaja on itse pitkään peräänkuuluttanut työelämän joustoja ja erityisesti paikallista sopimista. Neuvotteluesityksemme tarjoaa näiden asioiden edistämiseen hyvät työkalut, Kauppi sanoo.

Kaupan alalla työskentelee noin 1 200 TEKin jäsentä.
 

Avainsanat: