VTT:n vähennykset askel väärään suuntaan

|
Uutinen
Kuuntele

Tekniikan akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kaupin mielestä nyt tarvittaisiin merkittäviä panostuksia tutkimukseen ja tuotekehitykseen. VTT:n tänään ilmoittamat tuntuvat henkilöstövähennykset ovat askel aivan väärään suuntaan.

- 1990-luvun alun lamasta noustiin panostamalla tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Nyt taas toimitaan aivan päinvastoin. Valtion pitäisi turvata keskeisimmän innovaatiomoottorinsa rahoitus vaikeassa taloustilanteessa. Eikö Suomella ole malttia vaurastua uudestaan, Kauppi kysyy.

- Etenkin nyt tarvittaisiin aivan uudenlaisia avauksia talouskasvun luomiseen. Yksi tapa voisi olla esimerkiksi VTT:n, Tekesin ja Team Finlandin yhteinen ohjelma, joka keskittyisi VTT:n monipuolisen osaamisen kaupallistamiseen.

Yt-neuvottelujen seurauksena VTT irtisanoo noin 250 henkilöä. Määräaikaisten työsuhteiden päättymisten ja eläköitymisen myötä henkilöstömäärä vähenee yhteensä noin 335 henkilöllä. Osalla tutkimuspaikkakunnista toiminta supistuu merkittävästi ja toimipiste lakkaa kokonaan Turussa, Lappeenrannassa, Kajaanissa ja Raahessa.

- Tilanne on huolestuttava, sillä kahdessa vuodessa VTT:n henkilöstö on vähentynyt lähes viidenneksen. Talouskasvua on turha toivoa, jos uusia innovaatioita ja uutta teollisuutta luovasta toiminnasta nipistetään jatkuvasti, Kauppi huomauttaa.

Kauppi korostaa, että VTT:n tulee tukea kaikilla mahdollisilla keinoilla työttömäksi jäävien uudelleen työllistymistä.

Lisätietoja: TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi 040 504 1585
 

Avainsanat: