Vinssistä virtaa työnhakuun

|
Uutinen
Kuuntele

Vertaistuki piristää työnhakua. Varsinais-Suomen alueella vertaistukea töitä etsiville korkeakoulutetuille tarjoaa Vinssi.

Tammikuun 17. päivänä alkavan Vinssi-pienryhmän vetäjäksi lupautunut DI Kati Lehtinen on itsekin entinen vinssiläinen.

Lehtinen hakeutui viime syyskuussa Turussa alkaneeseen ensimmäiseen Vinssi-ryhmään, kun kaipasi uudenlaisia keinoja työnhakuun ja verkostoitumiseen. Lehtinen saikin tuoreita ideoita oman ammattitaitonsa markkinointiin, sen lisäksi Vinssi-toiminta vahvisti uskoa omaan osaamiseen.

Ryhmä kokoontui kerran viikossa.

Joukossa oli kokemusta ja näkemystä, sillä kaikilla oli takanaan pitkät työurat vaativissa tehtävissä.

– Rohkeita ja aktiivisia ihmisiä, joilla oli selvästi halu saada potentiaalinsa käyttöön ja päästä töihin. Yhdeksästä osallistujasta viisi työllistyikin reilut pari kuukautta kestäneen toiminnan aikana. Ja aina kun joku sai työpaikan, se energisoi koko ryhmän, Lehtinen kertoo.

 

Kyvyt esiin

Lehtisen oma työnhaku jatkuu nyt Vinssistä saaduin uusin eväin.

– Hakupaperini olivat olleet muodollisesti ja ulkoasultaan moitteettomia, mutta oivalsin, että minun pitää saada hakemuksissani ammattitaitoni ja aiempien työtehtävieni vaativuus paremmin esiin. Opinkin sanoittamaan osaamistani paremmin ja tuomaan taitoni yksityiskohtaisemmin esille. 

– Kun muut asiantuntijat sanoivat, etteivät osaa jotain, minkä itse hallitsin, sain entistä paremman käsityksen ammattitaitoni tasosta. Samalla selkenivät ajatukseni siitä, millaisiin työtehtäviin haluan, hän jatkaa.

Lehtinen on koulutukseltaan ohjelmistotekniikan diplomi-insinööri. Työkokemusta on kertynyt Nokialta matkapuhelinten ja matkapuhelinverkkojen tuotekehityksestä, ohjelmoinnista, suunnittelusta ja testaamisesta sekä projektien vetämisestä. Hänellä on myös filosofian maisterin tutkinto ranskan kielen kääntämisestä. Harrastuslistaan mahtuu kuorolaulun sekä puutarha- ja kasviharrastuksen lisäksi järjestötoimintaa: Lehtinen on Turussa toimivan TEKin aluekerhon AboaTEKin puheenjohtaja.

– Vinssissä antoisinta oli tutustua muihin samassa tilanteessa oleviin ja jakaa kokemuksia. Sain huomata, etten ole ajatusteni kanssa yksin.

Lehtinen suosittelee Vinssiä hyvän kokemuksensa pohjalta.

– Aktiivisesta ryhmästä saa varmasti uutta virtaa omaan työnhakuunsa.

 

Kiinnostuitko?

Urapurjeen ensimmäinen Vinssi-pienryhmä aloittaa toimintansa Turussa 17.1.2017. Kaiken kaikkiaan ryhmiä alkaa ensi vuonna kymmenen.  Lisätietoja ja haku pienryhmiin

Lue myös:

Jukka Wallinheimon tarina pääkaupunkiseudun Työnhakuboosterin tarjoamasta tuesta uudelleentyöllistymisessä: 87 työhakemusta – sitten tärppäsi!

 

 

Avainsanat: