Työsuhteen päättäminen sopimalla – osallistu pro gradu -tutkimukseen

|
Uutinen
Kuuntele

KTM, teol. Yo. Lea God tekee pro gradu -tutkimusta aiheesta Työsuhteen päättäminen sopimalla: työntekijän kokemukset oikeudenmukaisuudesta ja selviytymisestä työsuhteen päättymisen jälkeen.

Työsuhteen päättösopimuksen tekotilanne ja asiasta kertominen voi olla työntekijän kannalta vaikeaa, kun sopimuskäytäntö tunnetaan lähinnä johtajatason asiana, kultaisena kädenpuristuksena: Menikö tämä oikein? Kuka ymmärtäisi kokemustani? Miten voin kertoa asiasta työpaikkahaastattelussa? Miten elämä jatkuu, mistä saisin tukea? Vai onko sopiminen ollut vain yksi tapa siirtyä työsuhteesta toiseen, joka ei ole suuremmin vaikuttanut elämään tai sen jälkeiseen työnhakuun ja työsuhteisiin?

Päättämissopimuksen tekemisiä ei ole toistaiseksi tutkittu. Lea Godin tutkimuksen tavoitteena on tarkastella, miten työsuhteensa sopimalla päättäneet henkilöt kokevat tapahtuman ja sen oikeudenmukaisuuden, miten he ovat selviytyneet tapahtumasta ja mitkä asiat ovat vaikuttaneet selviytymiseen.

Osallistu pro gradu -tutkimukseen

Kerro kokemuksistasi, jos sinulla on

  • omakohtainen kokemus asiasta,
  • päättämissopimuksen tekemisestä on vähintään noin 6 kuukautta mutta korkeintaan 10 vuotta,
  • sopimus on tehty henkilökohtaisesti, eli muulloin kuin yrityksessä toteutettujen yt-neuvottelujen yhteydessä.

Ilmoittaudu tutkimukseen pian, kuitenkin 30.9.2014 mennessä: Lea God, s-posti: lea.god(at)helsinki.fi, puh. 050 5565 193.

Teemahaastattelu kestää noin 1–1,5 tuntia. Kaikki yhteydenotot, keskustelut, haastattelun ääninauha ja sen pohjalta tuotettu tutkimusaineisto käsitellään luottamuksellisesti. Haastateltuja ei voi tunnistaa tutkimustuloksista.

Voit halutessasi keskeyttää osallistumisesi tutkimukseen missä vaiheessa tahansa. Voit myös saada nähtäväksesi omaan haastatteluusi perustuvan osan tutkimuksen tuloksista ennen tutkimuksen valmistumista.

God tekee pro gradu -työn Helsingin yliopiston Teologiseen tiedekuntaan. Työn ohjaajana toimii käytännöllisen teologian yliopistonlehtori Auli Vähäkangas Helsingin yliopistolta, auli.vahakangas(at)helsinki.fi, puhelin 02941 23865.

Lisätietoja:
Lea God KTM, teol. yo.
Puhelin: 050 5565 193
Sähköposti: lea.god(at)helsinki.fi

Avainsanat: