Työn täytyy sopia arvoihin

|
Uutinen
Kuuntele

Konsulttiyhtiö Universumin tutkimuksen mukaan paras työnantajamielikuva on Koneella.

Työn merkityksellisyys on entistä tärkeämpää tekniikan ja luonnontieteen alan korkeakoulutetuille. Tämä selviää Universum Globalin työnantajamielikuvia selvittäneestä kyselytutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan työn merkityksellisyys nousi urapreferensseissä sijalta viisi sijalle kaksi.

–  Työn merkityksellisyys korostuu aikana, jolloin työ kytkeytyy yhä kiinteämmin osaksi identiteetin rakentamista, Universumin konsultti Elina Mauno kertoo Universumin tiedotteessa.

Maunon mukaan työ pitää entistä useamman mielestä vastata omia arvoja ja tavoitteita.

–  Työ ei enää ole vain elämän erillinen osa-alue, vaan se on syvästi kietoutunut osaksi suurempaa kokonaisuutta ja elämäntarinaa.

Haastateltuja korkeakoulutettuja ei epävarmuus näytä haittaava, sillä turvatun työpaikan merkitys on pudonnut toiselta sijalta sijalle viisi.

Tutkimusta varten haastateltiin kaikkiaan 10 283 työelämässä olevaa korkeakoulutettua, joista suurin osa oli neljältä eri alalta. Nämä alat olivat tekniikan ja luonnontieteen ala, it-ala, liiketoiminnan ala ja lakitoiminta.

 

Paras mielikuva Koneella

Paras työnantajamielikuva tekniikan ja luonnontieteen sekä liiketoiminnan alan korkeakoulutettujen mielestä on hissiyhtiö Koneella.  It-alan korkeakoulutettujen mielestä halutuin työnantaja on Google, joka syrjäytti ykköspaikalta peliyhtiö Supercellin.

Toinen peliyhtiö Rovio Entertainment tipahti kolmannelta sijalta sijalle kymmenen.

Julkinen sektori nosti profiliaan huomattavasti. Tekniikan ja luonnontieteen alan työntekijät arvioivat Helsingin kaupungin yhdeksänneksi parhaaksi, kun se vielä vuoden 2014 kyselyssä oli sijalla 40.

Puolustusvoimien sijoitus nousi sijalta 27 sijalle 11.

Maailman paras työnantajamielikuva on tutkimuksen mukaan Googlella.

Tutkimuksen tehnyt Universum on yritysten työnantajamielikuvien rakentamiseen erikoistunut konsulttiyhtiö.

(Päivitetty 5.11: Universum on haastatellut korkeakoulutettuja muiltakin kuin neljältä alalta.)

Avainsanat: