Työhaastatteluun ei voi valmistautua liikaa

|
Uutinen
Kuuntele

Perehdy huolella haettavaan tehtävään. Kysy myös rohkeasti tehtävästä, yrityksestä, kulttuurista ja kehitysmahdollisuuksista, neuvoo rekrytoija Pauliina Artiola peliteknologiayritys Unitylta.

Soitamme tämän kevään aikana viikoittain rekrytoinnin ammattilaisille ja kysymme heiltä pari työnhakuun liittyvää kysymystä.

Tällä kertaa jututimme Pauliina Artiolaa, joka työskentelee rekrytoijana peliteknologiayritys Unitylla.


Mitä vinkkejä haluaisit antaa lukijoille työhaastatteluun?

– On todella tärkeää tutustua yritykseen riittävästi etukäteen. Silloin voi esittää hyviä kysymyksiä, joiden avulla on helpompi molemmin puolin arvioida, sopiiko tehtävät ja ympäristö hakijalle. Hakijan kannattaa muutenkin käyttää hyväkseen tilaisuutta kysyä tehtävästä, yrityksestä, kulttuurista ja kehitysmahdollisuuksista.

Kannattaa valmistautua tuomaan esiin uran varrella karttunut osaaminen ja onnistumiset sekä se, miten näitä olisi mahdollista hyödyntää jatkossa haettavana olevassa tehtävässä. Myös ne tilanteet, joissa jälkikäteen ajatellen olisi toiminut toisin kannattaa miettiä valmiiksi, koska niiden kautta on mahdollisuus osoittaa, että on kiinnostunut kehittymään.


Voiko haastattelussa mokata?

– Minulle ei ole jäänyt mieleen sellaista tilannetta, jossa joku olisi varsinaisesti mokannut. Harmillisinta hakijan kannalta on se, että tulee haastatteluun sen oloisena, ettei ole ollenkaan valmistautunut. Joskus on jäänyt sellainen tunne, että hakija ei ole tiennyt mistä paikasta on tullut keskustelemaan, eikä myöskään sitä mitä on itse hakemassa.

Olisi hyvä, jos hakija olisi tutustunut tehtävän kuvaukseen ja olisi valmistautunut kysymyksin siitä. Ja samalla pystyisi kertomaan rekrytoijalle, minkälaisia haasteita odottaisi kyseiseltä positiolta.


Miten Unityn hakuprosessi etenee?

– Unitylla valintaprosessi on moniosainen. Rekrytoija tekee ensimmäisen haastattelun, jossa keskustellaan aiemman työkokemuksen lisäksi muun muassa työnantajan työympäristöön ja kulttuuriin liittyen. Lisäksi kartoitetaan hakijan omat kehittymistoiveet.

Jos prosessi etenee, hakijalla on edessä vielä tekniset testit, sekä teknisten asiantuntijoiden ja esimiehen haastattelut.
 

Valmistaudu työhaastatteluun TEKin Haastis-mobiilisovelluksella

Työhaastattelua varten voi ja kannattaa harjoitella. Haastis -mobiilisovelluksen avulla voit harjoitella hyviä työhaastatteluvastauksia joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta.
 
  •  Haastis on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupoissa: etsi nimellä ”Haastis”. 

Avainsanat: