Tietotekniikan palvelualalle vihdoin neuvottelutulos

|
Uutinen
Kuuntele

It-alan työntekijöitä edustavat YTN tietoala ja Tietoala ry pääsivät eilen neuvottelutulokseen työnantajaliitto Teknologiateollisuuden kanssa syksystä saakka käydyissä työehtosopimusneuvotteluissa.

It-alan työntekijöitä edustavat YTN tietoala ja Tietoala ry pääsivät eilen keskiviikkona 12. helmikuuta neuvottelutulokseen työnantajaliitto Teknologiateollisuuden kanssa työehtosopimusneuvotteluissa, joita on käyty syksystä saakka.

Palkkaratkaisu ja sopimuskausi noudattavat vientiteollisuuden aloittamaa linjaa. Lisäksi neuvotteluissa saatiin muun muassa täsmennettyä työehtosopimuksen kirjauksia tilapäisestä poissaolosta sekä varaluottamusmiehen asemasta. Myöskään niin sanottuja talkootunteja ei neuvottelutuloksessa enää ole.

”Huolimatta työnantajaliiton rajusta pelinavauksesta pitkine heikennyslistoineen, voidaan nyt saavutettua neuvottelutulosta kuvailla torjuntavoitoksi. Heikennyksiä työehtoihin ei tullut”, toteaa Tietoala ry:n puheenjohtaja Jyrki Kopperi YTN:n tiedotteessa.

”Saavutimme päätavoitteemme eli ilmaista työtä ei enää tarvitse tehdä”, kommentoi YTN tietoalan pääneuvottelija Minna Anttonen. ”Neuvottelutuloksen sisältöä ei voida vielä tässä vaiheessa avata enempää, sillä se on vielä hyväksyttävä liittojen hallinnoissa.”

Neuvottelutuloksen käsittelevät siis vielä Teknologiateollisuuden, Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n sekä Tietoala ry:n hallinnot. Tämän jälkeen selviävät myös tarkemmat yksityiskohdat.

Tietotekniikan palvelualan työehtosopimuksen piirissä työskentelee noin 70 000 työntekijää.