Tiede on Suomen menestymisen elinehto

|
Blogimerkintä

Suomalaisten luottamus ja kiinnostus tieteeseen, tutkimukseen ja teknologiaan on kasvanut. Toivoa paremmasta on.

Itsenäisyyspäivän lähestyessä kirjoitetaan itsenäisyytemme kohtalonhetkistä ja pohditaan, mille nykyisen yhteiskuntamme pohja rakentuu. Itse ajattelen, että Suomen menestyksen takana on itsenäisyyden säilymisen rinnalla hyvinvointivaltion luonti. Sen hedelmistä voimme nauttia korkean elintason maana. 

Tulevaisuus on kuitenkin hämärä. Ilmastokriisi, väestön ikääntyminen ja biodiversiteetin heikkeneminen ovat joitain niitä ongelmia, jotka haastavat Suomea. Avaimet tulevaisuuden menestykseen on löydettävä uudelleen. Mutta mistä ne löytyvät? 

Tieteestä ja osaamisesta. Tänä fake-newsien ja informaatiovaikuttamisen kulta-aikana suuri enemmistö suomalaisista luottaa edelleen tieteeseen. Vahva luottamus todettiin vain pari viikkoa sitten julkaistussa Tiedebarometrissa. Barometrin mukaan suomalaisten luottamus ja kiinnostus tieteeseen, tutkimukseen ja teknologiaan on kasvanut. Toivoa paremmasta on. 

Tiede antaa meille välineitä käsitellä muutoksia, joita Suomi muiden maiden joukossa kohtaa tulevaisuudessa.

Tiede antaa meille välineitä käsitellä muutoksia, joita Suomi muiden maiden joukossa kohtaa tulevaisuudessa. Toivon mukaan tiede antaa meille myös keinoja, joilla voimme säilyttää maapallon elinkelpoisena jälkipolville. Myös Suomen tulevaisuuden kannalta tämä on ensiarvoisen tärkeä kysymys. 

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää! Luottakaamme tieteeseen. 

Avainsanat: