#TEKxSLUSH

|
Uutinen
Kuuntele

Loskaa tai ei, Euroopan johtava teknologia- ja startup-tapahtuma Slush houkuttelee 17 500 osallistujaa Helsingin Messukeskukseen 30.11.–1.12. Myös TEK on mukana.

Slushin osallistujat saapuvat 124 eri maasta, ja mukana on muun muassa 2 336 startup-yritystä, 1 146 sijoittajaa ja 610 toimittajaa. Lisäksi Slushissa on 2 300 vapaaehtoista pyörittämässä valtavaa tapahtumaa.

Myös TEK on mukana Slushissa. TEKin yrittäjäneuvojat, lakimiehet, koulutuspolitiikan asiantuntijat ja uravalmentajat voi tavata TEKin ständillä A1. Sosiaalisessa mediassa Slushin parhaita paloja jakavat TEKin someagentit. Twitterissä ja Instagramissa agentit löytää tunnisteella #TEKxSLUSH ja Snapchatissa käyttäjänä Teekkarit.

TEKin koulutuspolitiikasta vastaava johtaja Jari Jokinen kertoo, että TEK on Slushissa oppimassa startup-yrittäjien tarpeista ja näkemyksistä. 

– TEKin kaltainen organisaatio on merkittävä tuki yksilölle, kun siirrytään kohti työmarkkinoita, joissa yrittäjyys ja itsensä työllistäminen lisääntyvät, Jokinen sanoo.

TEKin ständillä voi vastata osaamista koskevaan kyselyyn ja osallistua arvontaan, jonka palkintona on kolmen päivän liput Flow-festivaalille 2017 kahdelle hengelle.

TEKin aikuiskoulutuksen asiamies Sanja Mursu sanoo, että TEKissä yksi tärkeä tavoite on, että suomalainen DI-koulutus on korkeatasoista ja vastaa yritysten osaamistarpeisiin. 

– Tämän takia keräämme tietoa täällä Slushissa siitä, millaisia osaamistarpeita yrityksillä on ja mikä osaaminen on keskeistä Suomen kilpailukyvylle. Käytämme täällä saatua tietoa koulutusten kehittämiseen yhdessä tekniikan yliopistojen ja täydennyskoulutuksen kanssa, Mursu sanoo.

TEK on myös yrittäjiä varten

– TEK on Slushissa, koska haluamme olla siellä, missä jäsenemmekin ovat. TEK on myös yrittäjiä varten ja haluamme lisätä tietoisuutta yrittäjille suunnatuista palveluistamme, kertoo TEKin asiamies Martti Kivioja.

TEKin jäsenistä pää- tai sivutoimisia yrittäjiä on kahdeksan prosenttia. Lisäksi noin neljännes jäsenistä on kiinnostuneita yrittäjyydestä. 

– Olemme koko ammattikunnan yhteisö, niin palkansaajien kuin yrittäjänä toimivien. Yrittäjyys on kasvava trendi – myös tekniikan tekijöiden keskuudessa. TEK on viime vuosina panostanut tälle ryhmälle suunnattujen palveluiden kehittämiseen muun muassa Yrittäjäklubin muodossa, sanoo TEKin tekniikka- ja yhteiskuntayksikön johtaja Pekka Pellinen.

Yrittäjäklubi on suunnattu yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Yli 500 jäsenellään se on TEKin suurin kerho. Klubi tapaa teemailloissa noin kerran kuussa kesää lukuun ottamatta. TEK tarjoaa yrittäjäjäsenilleen myös muun muassa laki- ja uraneuvontaa sekä Suomen Yrittäjien palvelupaketin edullisesti ilman, että tarvitsee liittyä erikseen SY:n jäseneksi. 

Pellisen mukaan Suomen talous käännetään nousuun osaamisen, innovaatioiden ja yrittäjyyden avulla.

–  Haluamme luoda Suomeen maailmanluokan toimintaympäristön niin yrittäjille itselleen kuin aloittaville teknologiayrityksille.

 

Avainsanat: