TEK: TE-toimistoilta vaaditaan nyt uudenlaista osaamista

|
Uutinen
Kuuntele

TEKin mielestä nyt pitää huolehtia siitä, että työttömien työnhakijoiden osaamista hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla.

- Hallituksen suunnitelmat muuttaa ammattitaitosuojaa eivät saa johtaa siihen, että työttömien työnhakijoiden korkea osaaminen menee hukkaan, sanoo Tekniikan akateemiset TEKin koulutus- ja työvoimapolitiikasta vastaava johtaja Jari Jokinen.

- Korkeasti koulutettujen työllistymisen kannalta on tärkeää, että työttömänä on mahdollisimman helppoa täydentää ja tarvittaessa suunnata uudelleen omaa osaamistaan, Jokinen lisää.

Hallituksen tänään julkaisemien linjausten mukaan jo työnhaun alussa on otettava vastaan muun alan töitä, joita TE-toimisto tarjoaa, jos oman alan töitä ei ole saatavilla.

TEKin mielestä työnottovelvoitetta arvioitaessa pääpainon tulee olla siinä, että jo kertynyttä osaamista hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla.

- Nyt tulee varmistaa, että TE-toimistoilla on riittävästi resursseja ja uutta osaamista, jotta he voivat arvioida ja auttaa korkeasti koulutettujen uudelleentyöllistymistä yksilön ja yhteiskunnan kannalta tehokkaimmalla tavalla, Jokinen sanoo.

Lisätietoa:
Tekniikan akateemiset TEKin koulutus- ja työvoimapolitiikasta vastaava johtaja Jari Jokinen, puh. 0400 914 839