TEK: Paikallisessa sopimisessa on varmistettava palkansaajille tasapuolinen neuvotteluasema

|
Uutinen
Kuuntele

Tekniikan akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kaupin mielestä paikallisen sopimisen edistäminen on kannatettavaa, mutta tänään hallitukselle annetun selvityksen ehdotukset jättävät palkansaajapuolen aseman osin epämääräiseksi.

Harri Hietalan kokoama selvitys sisältää ehdotuksen, että palkansaajat voisivat osallistua paikalliseen sopimiseen ryhmäpäätöksellä, enemmistön kannan mukaan, ja että yksittäinen työntekijä voi kuitenkin irtisanoutua siitä. Tätä mallia Kauppi ei pidä toimivana.

- Jos paikallinen sopiminen ulotetaan myös järjestäytymättömiin työnantajiin, sopimisen edellytyksenä tulee olla palkansaajien oikeus nimetä neuvotteluihin oma edustajansa, jolla on vastaava irtisanomissuoja kuin luottamusmiehillä, Kauppi sanoo.

- Myös yksittäisen työntekijän irtautuminen jää helposti kuolleeksi kirjaimeksi. Käytännössä irtautuja ilmoittautuu samalla seuraavien yt-neuvottelujen todennäköiseksi irtisanottavaksi.

Selvityksessä ehdotetaan myös, että palkansaajapuoli voisi käyttää paikallisessa sopimisessa ammattiliiton apua, mutta vain työnantajan kanssa sopien. Tämäkään ei ole Kaupin mielestä tasapuolinen toimintamalli.

- Mahdollisuuden käyttää liiton apua on oltava kiistaton. Sitä ei saa jättää työnantajan tahdosta riippuvaiseksi.

- Jotta paikallisessa sopimisessa voidaan edetä, palkansaajaosapuolen tasapuolinen neuvotteluasema on varmistettava, Kauppi painottaa.

Lisätietoja: TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi, puh. 040 504 1585

 

Lue lisää paikallisesta sopimisesta TEK-lehdestä:

Lue myös Akavan tiedote:

Avainsanat: