opiskelijoita kahvilassa

TEK on Helsinki Priden 2022 kumppani

|
Uutinen
Kuuntele

Sateenkaariyhteisöä ja yhdenvertaisuutta juhliva Helsinki Pride -viikko järjestetään 27.6.–3.7.2022. TEK on kolmatta vuotta ylpeästi mukana Pridessä, koska TEK haluaa olla tekemässä kaikille parempaa työelämää.

Ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride -viikko laajentuu tänä vuonna Pride-kuukaudeksi, joka alkaa 1.6.2022. Helsinki Pride -yhteisön työntekijät, vapaaehtoiset ja yhteistyökumppanit järjestävät kuukauden aikana yli sata ohjelmanumeroa. Huipennus on 2.7. järjestettävä Pride-kulkue ja puistopiknik.

Tekniikan akateemiset TEK on kolmatta vuotta yksi Helsinki Priden virallisista kumppaneista. TEK järjestää 15.6. klo 14 TEK Academy -verkkolähetyksen Kahvitauko kaapissa? Sateenkaarevaa työelämää rakentamassa. Tapahtuma on avoin kaikille. Lähetyksen aikana TEKin tutkimuspäällikkö Susanna Bairoh esittelee tutkimustuloksia siitä, miltä työelämä näyttää lhbtiq+-opiskelijoiden näkökulmasta. Asiantuntijapanelistit pohtivat, miksi työelämästä kannattaa rakentaa sateenkaarevampaa.

Toistemme kohtaaminen sellaisina kuin olemme on keino vähentää ennakkoluuloja ja luoda parempaa.
- Juhani Nokela, TEKin yhteiskuntasuhdejohtaja

Helsinki Priden tavoitteena on edistää ymmärrystä ja yhteisöllisyyttä sekä tukea yksilöä kohtaamaan omat, tiedostamattomat ennakkoluulonsa.

– Me uskomme, että kunnioittamalla itseään pystyy myös kunnioittamaan muita. Haluamme tänä vuonna, kahden vuoden tauon jälkeen, tuoda ihmiset yhteen kohtaamaan myös toisensa, keskustelemaan, oppimaan ja jakamaan itsestään muille, toteaa Panu Mäenpää, Helsinki Pride -yhteisön hallituksen puheenjohtaja tapahtuman tiedotteessa 4.5.

Helsinki Priden mukaan tapahtuman yhteistyökumppanit osoittavat, miten yritykset ja organisaatiot voivat tukea muutosta kohti yhdenvertaisempaa maailmaa.

– Me TEKissä haluamme olla tekemässä kaikille parempaa työelämää. Tiedämme, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvilla on enemmän ongelmia urallaan, joita ei ratkaise vain aika. Tästä syystä olemme jo kolmantena vuotena mukana Helsinki Pridessa tuomassa esiin tekkiläisten äänen kestävämmän työelämän luomiseksi, TEKin yhteiskuntasuhdejohtaja Juhani Nokela sanoo.

– Toistemme kohtaaminen sellaisina kuin olemme on keino vähentää ennakkoluuloja ja luoda parempaa, Nokela lisää.

Helsinki Pride -logo