työntekijä kahvitauolla yksin

TEK Academy: Kahvitauko kaapissa? Sateenkaarevaa työelämää rakentamassa

Tervetuloa TEKin Pride-kuukauden verkkolähetykseen kuulemaan tutkimustuloksia siitä, miltä työelämä näyttää lhbtiq+-opiskelijoiden näkökulmasta. Asiantuntijapanelistit pohtivat, miksi työelämästä kannattaa rakentaa sateenkaarevampaa. 

 

Tapahtuman tiedot

Päivämäärä

15.06.2022

Aika

14:00-15:30

Paikka

TEK Academy

Teemat

Kulttuuri ja yhteisöllisyys

Kieli

Suomi

Kahvitauko kaapissa? Sateenkaarevaaa työelämää rakentamassa

Jaksaminen, pärjääminen ja syrjintä huolestuttavat lhbtiq+-opiskelijoita. Ero on merkittävä verrattuna opiskelijoihin, jotka eivät koe kuuluvansa seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön. Lähes puolet TEKin opiskelijatutkimukseen vastanneista sateenkaarevista opiskelijoista myös pelkää tulevansa urallaan syrjityksi. 

OHJELMA 
14.00 Avaussanat, 
TEKin yhteiskuntasuhdejohtaja Juhani Nokela 
14.05 Miltä työelämä näyttää seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluvan silmin?

            TEKin opiskelijatutkimus 2021 tulosesittely, TEKin tutkimuspäällikkö Susanna Bairoh 
14.30 Yleisön kysymykset 
14.45 Miksi työelämästä kannattaa rakentaa sateenkaareva? 

            Panelisteina työterveyspsykologi Marke Koskelin, Academic Workin People & Performance Partner
            Maija Björkman sekä DI Beata Heikkonen, Trans ry. (Lue panelistien esittelyt alta.)
15.30  Loppusanat

Keskustelua vetää TEKin uravalmentaja Salli Joutsenoja
 

Maksuton webinaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, kutsua saa jakaa. Webinaarin järjestää Tekniikan akateemiset TEK. TEK on Helsinki Pride 2022 virallinen kumppani

Panelisteina mukana ovat:

Marke Koskelin

Marke Koskelin, työterveyspsykologi

Työterveyspsykologi/työnohjaaja, joogaopettaja, maailmanparantaja, norminpurkaja.

"Olen turkulainen, keski-ikäinen queer-identiteetin omaava neljän lapsen äiti, jolle ihmisoikeudet, ympäristöoikeudet, taide ja kulttuuri ovat sydämen asia.

Keskityn työssäni työhyvinvointiin ja mielen hyvinvoinnin kysymyksiin (ja vastauksiin!). Työhyvinvointi ja mielenterveys ovat kaikkien oikeus, ja se toteutuu ainoastaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden myötä. Syrjintä on paitsi kiusaamista, myös laitonta."

Maija Björkman

Maija Björkman, People & Performance Partner, Academic Work

Psykologi, HR-ammattilainen ja kahden pienen lapsen äiti Espoosta.

"Olen aktiivinen ja nautin uusiin ihmisiin ja asioihin tutustumisesta. Työssäni keskityn erityisesti esihenkilöiden tukemiseen ja isompina projekteina minulla on tällä hetkellä DEI-työ sekä compensation & benefit osa-alueet. Itselleni on erittäin tärkeää tehdä asioita, joilla on positiivinen vaikutus ihmisten hyvinvointiin ja viihtymiseen."

Monimuotoisuus ei mielestäni ole vaihtoehto vaan asia, joka pitäisi olla itsestäänselvyys. Toki meillä ja varmasti muillakin yrityksillä on vielä pitkä matka tähän, mutta tärkeää on, että ollaan matkalla. Monimuotoisuus, johon sateenkaarevampi työelämä kuuluu, vaikuttaa mielestäni vahvasti positiivisesti niin yksilöiden elämään kuin yritysten kasvuun ja on elintärkeää uusien ja innovatiivisten ajatusten syntymiselle."

Beata Heikkonen

Beata Heikkonen, Trans ry:n hallituksen jäsen

Ympäristötekniikan diplomi-insinööri LUTista. Työskentelee Pirkanmaan ELY-keskuksessa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

"Työssäni teen erityisesti päästölaskentaa sekä ilmastovaikutusten arviointia.

On kaikkien etu, että työelämä on jokaiselle turvallisempaa. Monimuotoisuus vähentää vääristymien kehittymisen riskiä. Jo cis-hetero-olettamalla on helppo luoda niin työntekijöille kuin asiakkaille tunne, että he eivät ole toivottuja."

Avainsanat: