TEK aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

|
Uutinen
Kuuntele

Tekniikan akateemiset TEK aloittaa toimistollaan yhteistoimintalain 6. luvun mukaiset yhteistoimintaneuvottelut. Neuvotteluilla ei tavoitella henkilöstövähennyksiä.

Uudistusten tavoitteena on tuottaa palveluja entistä jäsenlähtöisemmin ja parantaa nuorten ja vastavalmistuneiden jäsenkokemusta. Yhteistoimintaneuvotteluilla rakennetaan yhdessä henkilökunnan kanssa uutta toimintamallia ja -rakennetta. Tämä voi tarkoittaa uusia vastuita ja muutoksia tehtävänkuvissa sekä toimitiloissa.

Toimintaympäristön muutos tarkoittaa sitä, että meidänkin on syytä muuttua.

– Muutosten tarve TEKissä johtuu jäsenten muuttuneista tarpeista, joihin vastaamiseen nykyinen organisaation muoto ei ole paras mahdollinen. Toimiston nykyinen yksikköjako on ollut voimassa pitkään, sanoo Jari Jokinen, TEKin toiminnanjohtaja.

Organisaation uudistamisen pohjana on TEKin henkilöstön, hallituksen ja valtuuston kanssa käyty keskustelu.

– Toimintaympäristön muutos tarkoittaa sitä, että meidänkin on syytä muuttua. Tilanne, jossa lähdemme uudistamaan TEKin toimiston rakenteita, on hyvä. Meillä on innostunut ja osaava henkilöstö, laadukasta tutkimustietoa ja mahdollisuus hankkia uudenlaista osaamista taloon. Henkilökunnan ja luottamushenkilöiden näkemykset muutostarpeista osuvat pitkälti yksiin, Jokinen sanoo.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat työnantajan ja henkilöstön edustajien välillä 15.5.

Avainsanat: