Tasapainoa uuden Tampereen yliopiston luomiseen!

|
Uutinen
Kuuntele

Tekniikan akateemiset TEK jakaa Tampereen teekkareiden huolen siitä, voidaanko uusi Tampereen yliopisto nostaa Suomen johtavien yliopistojen joukkoon nyt suunnitellulla tiedekuntarakenteella.

– Kolme korkeakoulua yhdistävä uusi Tampereen yliopisto on kansallisesti poikkeuksellisen merkittävä hanke. Sen avulla on mahdollista kohtauttaa talouden, tekniikan ja terveyden tutkimus sekä yhteiskuntatieteet ainutlaatuisella tavalla, jolle ei ole yhtä hyviä puitteita muissa yliopistoissamme, sanoo TEKin osaaminen ja tutkimus -yksikön johtaja Jari Jokinen.

Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta ilmoitti tänään aloittavansa nimien keräämisen adressiin, jolla vaaditaan tekniikan aseman turvaamista uudessa yliopistossa, sekä rakenteellisesti että sisällöllisesti. Erityisesti huolenaiheena on nyt toistamiseen kommenteilla oleva tiedekuntarakenne, jossa tekniikka on hajautettu 5–7 tiedekuntaan. 

Uusia vahvuuksia haettaessa ei saa hukata nykyisiä

– Tampereen teknillinen yliopisto on noussut omilla vahvuusalueillaan merkittäväksi tekniikan kehittäjäksi sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Kokonaan uudenlaisen yliopiston ja sen yhteydessä toimivan ammattikorkeakoulun rakentaminen on vaativa tehtävä, jossa on tarkoitus löytää lisää vahvuuksia. Missään tapauksessa emme saa hukata minkään korkeakoulun jo olemassa olevia vahvuuksia, Jokinen painottaa.

TEKissä, joka on yksi uutta yliopistoa varten perustetun Tampereen korkeakoulusäätiön allekirjoittajista, pidetään Jokisen mukaan tärkeänä, että säätiön hallitus ottaisi yliopiston rakenteen määrittelyssä aikalisän.

– Ratkaisevaa koko uudistuksen onnistumiselle on jatkuva vuoropuhelu koko korkeakouluyhteisön ja sidosryhmien kanssa. Haluamme olla tukemassa Tampereen korkeakoulusäätiön hallitusta, jotta Tampereella olisi jatkossakin yliopisto, jolla on vahva asema tekniikan koulutuksen ja tutkimuksen kehittämisessä Suomessa, Jokinen sanoo.

Avainsanat: