Tampereella tehdään täysin uudenlaista korkeakoulua

|
Uutinen
Kuuntele

Tampereelle halutaan luoda uusi, monialainen ja kansainvälisen tason korkeakoulu vastaamaan elinkeino-elämän ja työelämän tarpeisiin.

Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto tähtäävät yhdessä uudenlaisen korkeakoulun rakentamiseen.

Tamperelaiset korkeakoulut kutsuivat viime keväänä vuorineuvos Stig Gustavsonin selvittämään, millä tieteenaloilla korkeakoulut voisivat saavuttaa kansainvälisesti johtavan aseman ja mitä uudistuksia tähän tarvittaisiin. Vahvuudet löytyvät yhteiskuntatieteistä, tekniikasta, lääketieteestä ja taloustieteistä sekä näiden uudenlaisista yhdistelmistä.

Tampereelle halutaan luoda uusi, monialainen ja kansainvälisen tason korkeakoulu, jonka on tarkoitus vastata yhteiskunnan, elinkeino-elämän ja työelämän tarpeisiin.

– Kolmen korkeakoulun vararehtoreista koostuvalle työryhmälle on annettu aikaa toukokuuhun 2015 saakka tehdä käytännön ehdotus korkeakoulujen yhdistymishankkeen toteuttamiseksi. Lisäksi hankkeen eteenpäin vieminen edellyttää eduskunnalta lainsäädäntömuutosta, joka mahdollistaisi yliopiston ja ammattikorkeakoulun fuusion, TEKin yksikönjohtaja ja TTY:n hallituksen jäsen Kati Korhonen-Yrjänheikki kertoo.

– On uskallettava kokeilla ennakkoluulottomasti uusia keinoja korkeakoulujärjestelmän vaikuttavuuden ja tehokkuuden parantamiseksi. TEK on vaatinut jo vuosia, että teorialähtöinen ja käytännönläheinen opintopolku olisi mahdollista tarjota yhdessä korkeakoulussa. Niukat julkiset resurssit on käytettävä entistäkin paremmin opetuksen ja tutkimuksen laadun parantamiseen, Korhonen-Yrjänheikki painottaa. 

 

Avainsanat: