TalentGo yhdistää nuoret osaajat Helsingissä 14.9.

|
Uutinen
Kuuntele

Verkostojen merkitys on korostunut entisestään työelämässä. Siksi TEK on jälleen mukana järjestämässä huippusuosittua TalentGo-tapahtumaa 14.9.

Suosittu korkeakoulutettujen urakehitystapahtuma TalentGo järjestetään nyt toista kertaa Helsingin Clarion Hotellissa 14.9. Iltatilaisuus kerää yhteen yli 350 töissä olevaa korkeakoulutettua verkostoitumaan ja saamaan eväitä uransa hallintaan. Vielä ehdit varmistamaan paikkasi huipputapahtumassa, sillä lippuja on vielä muutama jäljellä.

Finland Young Professionals -verkosto (FYP) järjestää tapahtuman yhdessä TEKin ja Suomen Ekonomien kanssa.

– Idea uudenlaisesta uratapahtumasta kehittyi kasvaneesta tarpeesta saada lisää osaamista oman uran hallintaan. Tavoitteena on pysähtyä pohtimaan oman uran merkityksellisyyttä, ammatillisia päämääriä, työn tekemisen arvopohjaa sekä kehitystarpeita. Yleensä rekrytointitapahtumat keskittyvät työpaikan saamiseen tai osaamisen kehittämiseen, kiteyttää FYPin perustaja Laura Lindsberg.

Yhdistävä tekijä nuorille osaajille on se, että monet heistä ovat siirtyneet työelämään 2010-luvun alkupuolella, jolloin taloustilanne ja työmarkkinat olivat täysin erilaisia kuin tänä päivänä. Viimeistään nyt on herännyt tarve miettiä, mitä työuralta oikeasti halutaan.

– Lisäksi tekkiläisille TalentGo tarjoaa loistavan paikan laajentaa verkostojaan eri alojen osaajien kanssa, sillä niiden merkitys on vain korostunut esimerkiksi työllistymisessä ja ihan päivittäisessä työnteossa, lisää TEKin Urapalvelut-yksikön johtaja Sari Taukojärvi.

Huippupuhujia inspiroimassa – vertaistukea TEKin työpajoista

TalentGo koostuu inspiroivista keynote-puheenvuoroista sekä työpajoista. Tänä vuonna osallistujat virittävät työpajatyöskentelyyn ja ajatustenvaihtoon Hintsa Performancen operatiivinen johtaja Annastiina Hintsa ja kanadanranskalainen monitaituri André Noël Chaker.

TEKin uravalmentajat vetävät illan aikana kaksi työpajaa, joissa pohditaan uraan liittyviä arvoja sekä mietitään niitä elementtejä, mitä unelmaura sisältää ja mistä ne löytyvät. Tapahtuman aulassa olevalla ständillä voit harjoitella sitä, miten pitchaat ja esittelet itsesi tehokkaasti.

– Monien tutkimusten mukaan omat ja yrityksen arvot ovat keskeisessä roolissa, kun valitaan työpaikkaa. Työpajoistamme saa konkreettisia työkaluja esimerkiksi omien arvojen priorisointiin. Mitä tietoisempi näistä on, sitä paremmin voi vahvistaa niiden toteutumista käytännössä ja vaikuttaa oman uran suuntaan, kertoo uravalmentaja Pauliina Taipalus TEKistä.

Tänä vuonna uutena osiona järjestetään tulevaisuuden osaamiseen keskittyvä Future Skills -osio, jossa yritykset kertovat omia näkemyksiään tulevaisuudessa tarvittavista taidoista ja niiden vaikutuksista työelämään.

– Siellä keskustellaankin varmuudella esimerkiksi robotiikan ja tekoälyn vaikutuksista tulevaisuuden osaamisvaatimuksiin, Lindsberg kertoo.

TalentGo

  • TalentGo järjestetään perjantaina 14.9. klo 15 alkaen Helsingin Clarion Hotellissa.
  • TalentGo kokoaa yhteen korkeakoulutetut, urasuuntautuneet ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneet ammattilaiset.
  • Kohderyhmänä ovat alle 40-vuotiaat korkeakoulutetut, joilla on jo kokemusta työuralta.
  • Lippu maksaa 29 euroa. Muutamia paikkoja on vielä jäljellä.
  • TalentGon järjestävät Finland Young Professionals (FYP), Tekniikan akateemiset TEK ja Suomen Ekonomit.
  • Vuonna 2011 perustettu FYP yhdistää eri alojen yritysten nuorten osaajien verkostoja. FYP on tarjonnut verkostoitumismahdollisuuksia tuhansille uransa alkuvaiheessa oleville nuorille.
  • Lue lisää TalentGosta ja ilmoittaudu mukaan.