Suomelle 4 miljoonaa euroa Broadcomin ja ohjelmistoalan irtisanotuille

|
Uutinen
Kuuntele

Suomi on saamassa neljä miljoonaa euroa Euroopan globalisaatiorahastolta (EGR) Broadcomilta ja ohjelmistoalan irtisanottujen työllistymisen tukemiseen.

Euroopan komissio on tehnyt kesäkuun alussa esityksen Euroopan globalisaatiorahaston (EGR) rahoitustuen myöntämisestä Broadcomilta irtisanottujen työllistymisen tukemiseen.

Suomen komissiolle lähettämän hakemuksen EU-osuus on 1,4 miljoonaa euroa. Hakemus koskettaa 500 henkilöä erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla, joiden työt loppuivat, kun langattomia modeemituotteita kehittänyt Broadcom lopetti toimintonsa Suomessa syksyllä 2014.                  

Suomi on lähipäivinä lähettämässä komissioon EGR-hakemuksen myös ohjelmistoalan viimeaikaisten suurten irtisanomisten johdosta. Tämän hakemuksen EU-osuus on 2,6 miljoonaa euroa. Sen kohderyhmänä on 1 200 alalta irtisanottua eri puolilla Suomea.

EGR-tuessa EU:n rahoitusosuus on 60 prosenttia ja kansallinen osuus 40 prosenttia. Kansalliset osuudet mukaan lukien näiden kahden hakemuksen myötä irtisanottujen tukemiseen suunnataan yhteensä 6,6 miljoonaa euroa.

Molempien hakemusten EU-osuuksia voidaan odottaa tulevan maksuun ensi syksyn aikana.

Euroopan globalisaatiorahasto voi myöntää tukea suurissa rakennemuutostilanteissa. Rahastosta myönnetään tukea aktiivisen työvoimapolitiikan toimiin, kuten erilaisiin valmennuksiin, koulutuksiin, liikkuvuuden edistämiseen, palkkatukeen ja yrittäjyyden edistämiseen.

Lue myös TEK-verkkolehdestä

Avainsanat: