Pysy pinnalla – sukella someen

|
Uutinen
Kuuntele

Somen avulla voit kehittää osaamistasi, verkostoitua ja seurata maailman menoa.

Työttömyystilanteessa somettaminen on elintärkeää.

– Tapahtumien ja trendien seuraaminen pitää ajan hermolla; se estää tippumasta siihen -mustaan aukkoon, josta on vaikea kömpiä työmarkkinoille, TEKin uravalmentaja Heini Hult-Miekkavaara vinkkaa.

– Käytä työkaluja, kuten Scoop.it tai Paper.li. Niiden avulla keräät mielenkiintoisia juttuja netti-avaruudesta. Et huku kaaossurffailuun, ja saat samalla näppärästi jaettua koosteitasi eteenpäin.

Pysy silmissä, pysyt mielissä

Someverkostot ovat erinomainen tapa ylläpitää ja vahvistaa omaa osaamista.

– Olemalla aktiivinen pidät itsesi myös muiden mielissä, et katoa ammatilliselta kartalta. Työn-antajat ja rekrytoijat skannaavat somea etsiessään osaajia, Hult-Miekkavaara muistuttaa.

– Sosiaalisessa mediassa on matala kynnys heittäytyä keskusteluihin tai kontaktoida täysin tuntemattomiakin ihmisiä. Erityisesti Twitter toimii tällä periaatteella. Muista heikkojen linkkien periaate: lähipiirisi pyörii todennäköisesti samojen asioiden ympärillä kuin sinäkin, mutta kaukaisemmilta tuttavuuksilta saat uusia näkökulmia ja
ideoita.
 

Testaa nämä
Github
Ylläpitopalvelu ohjelmistoprojekteille. Taipuu myös 3D-mallintamiseen, yhteisölliseen kirjoittamiseen, musiikkiprojekteihin, maantieteellisen datan muokkaamiseen, bloggaamiseen, yhteisöllisten matkaoppaiden ja reseptioppaiden tekemiseen – vain taivas on rajana.
 
Researchgate
Tutkimustietokanta; verkostoidu, jaa omaa tutkimustyötäsi sekä seuraa eri alojen julkaisuja ja ajankohtaisia keskusteluita.
 
Meetup
Alusta, jolla erilaiset yhteisöt sopivat tapaamisia, niin virtuaalisista kuin fyysisistä. Esimerkkejä Meetupin verkostoista ovat Product Tank Helsinki, Lean Startup Tampere ja Turku Software Craftsmanship Community.
 
Facebook
Yli miljardi käyttäjää takaa sen, että aiheesta kuin aiheesta löytyy asiaa. Kokeile siis myös ammatilliseen käyttöön!
 
LinkedIn
Ammatillisen profiloitumisen, verkostoitumisen ja työnhaun tärkein somekanava. Erinomainen väline erilaisten toimialojen, organisaatioiden ja tehtävien  skannaamiseen.
 
Bloggaaminen
Jos runosuoni kukkii riittävän usein, bloggaaminen on parhaita tapoja tuoda osaamista ja näkemyksiä esille. Käytä lisäksi muita somekanavia juttujen jakamiseen ja lukijakunnan kasvattamiseen.
 
Vimeo, Youtube, iTunes ja Soundcloud
Videot ja podcastit toimivat usein paremmin kuin teksti. Kuuntele esimerkiksi TEDTalksin huippuesityksiä, tai nauhoita omia asiantuntijasettejäsi.
 
Vinkit kokosi Heini Hult-Miekkavaara.

Lue myös artikkelit:

Avainsanat: