Puolittain täytetty rekrytointilomake on puutteellinen profiili

|
Uutinen
Kuuntele

Rekrytointijärjestelmän profiilia täyttäessä kannattaa miettiä myös hakukoneoptimointia, neuvoo Elina Piipponen Nokiasta.

Soitamme tämän kevään aikana viikoittain rekrytoinnin ammattilaisille ja kysymme heiltä pari työnhakuun liittyvää kysymystä.

Tällä kertaa puhelimeen vastasi Elina Piipponen Nokiasta. Hän työskentelee Nokian rekrytoinnista vastaavana päällikkönä.


Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun hakee paikkaa rekrytointijärjestelmän kautta?

– Tämä on todella ajankohtainen aihe, koska tällä hetkellä puhutaan paljon hakijakokemuksesta. Hakijat kokevat toisinaan, että paikan hakeminen rekrytointijärjestelmän kautta on työlästä ja että he joutuvat täyttämään lomakkeelle samoja tietoja, jotka jo löytyvät liitteistä. Tästä huolimatta suosittelen täyttämään lomakkeen huolellisesti, sillä puolittain täytetty lomake on puutteellinen profiili.

Kannattaa lukea tarkkaan, mitä eri kenttiin on pyydetty täyttämään, oikolukea omat vastaukset, varmistaa että on liittänyt oikeat liitteet ja täyttää huolellisesti yhteystiedot. Nämä ovat perusasioita, mutta yllättäen näidenkin kohdalla tulee vastaan virheitä.

Samalla profiililla voi jatkossa hakea muitakin yrityksen avoimia tehtäviä, joten kun sen täyttää ensimmäisellä kerralla huolellisesti, pääsee seuraavalla kerralla helpommalla. Profiilia täyttäessä kannattaa miettiä myös hakukoneoptimointia, koska rekrytoijat tekevät rekrytointijärjestelmässä sanahakuja. Jos lomakkeella on vapaasti täytettävä lisätietokenttä, siihen voi halutessaan syöttää omaa osaamista kuvaavia avainsanoja.

Toisinaan hakijoilta kysytään varsinaisen lomakkeen lisäksi tehtävään ja siinä tarvittavaan osaamiseen liittyviä lisäkysymyksiä. Näihin vastaamiseen kannattaa varata kunnolla aikaa, koska pohdittujen vastausten kautta voit luoda hyvän ensivaikutelman. Missään tapauksessa ei kannata vastata kysymyksiin hätäisesti parilla sanalla.

 Lue TEKin verkkosivuilta vinkit hyvän työhakemuksen tekemiseen

Hyvä työhakemus on ytimekäs ja herättää kiinnostuksen. Erityisesti hakijan motivaation täytyy tulla siinä hyvin esille. Lue TEKin verkkosivuilta, miten teet hyvän työhakemuksen.

 

Avainsanat: