Presidentti Niinistö peräänkuuluttaa yrittäjyyden arvostusta

|
Uutinen
Kuuntele

Suomen Yrittäjät juhli 20-vuotista taivaltaan maanantaina Finlandia-talossa Helsingissä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti juhlapuheen yrittäjille.

Presidentti Sauli Niinistö aloitti puheensa toteamalla, että Suomella on taipumusta vaipua synkkyyteen. Olisi hyvä kuitenkin muistaa, että Suomi on maailman kärjessä lähes kaikissa tutkimuksissa, kun mitataan hyviä asioita. Suomi on esimerkiksi maailman vakain maa ja siellä asuu maailman viidenneksi onnellisimmat ihmiset.

Hän peräänkuulutti yrittäjyyden arvostusta.

– Yrittäjyys vaatii ihmiseltä vahvaa luontoa ja luovuutta. Riskinsä ottanut on aina voittonsa ansainnut. Yrittäjyys on meidän kaikkien yhteinen etumme. Ei ole tulevaisuutta ilman yrittelijyyttä.

Yrittäjän päivää on juhlittu syyskuun viidentenä päivänä vuodesta 1997 alkaen. Tuona päivänä vuonna 1995 allekirjoitettiin Suomen Yrittäjien perustamisasiakirja Finlandia-talossa Helsingissä, minkä myötä yrittäjät keskittivät voimansa yhteen järjestöön.

Varsinainen toiminta alkoi vuoden 1996 puolella, joten tänä vuonna yrittäjän päivänä juhlitaan Suomen Yrittäjien 20-vuotista työtä yrittäjien ja yrittäjyyden puolesta. Yrittäjän päivä on almanakkaan merkitty merkkipäivä ja silloin on myös lupa liputtaa.

Suomen Yrittäjät juhli 20-vuotista taivaltaan Finlandia-talossa 5.9.

Yrittäjyys kiinnostaa tekkiläisiä

TEKin jäsenistä noin kahdeksan prosenttia toimii yrittäjinä tai sivutoimisina yrittäjinä. Näiden lisäksi jopa noin neljännes jäsenistä on harkinnut yrittäjyyttä tai ainakin kiinnostunut siitä. Tästä syystä TEK on jatkuvasti lisännyt yrittäjänä toimiville jäsenilleen suunnattuja palveluita.

TEK perusti noin vuosi sitten yhdessä muiden akavalaisen liittojen kanssa yhteisjärjestön Akateemiset yrittäjät AKYn, joka liittyi Suomen Yrittäjien toimialajärjestöksi. Tämän myötä TEK tarjoaa yrittäjäjäsenilleen Suomen Yrittäjien laajaa palvelupakettia hitaan 63 euroa vuodessa. Palvelupaketti avaa pääsyn Suomen Yrittäjien jäsenetuihin, mutta ei sisällä jäsenyyttä Suomen Yrittäjissä eikä sen paikallisyhdistyksissä. 

Avainsanat: