Pomota tuloksekkaasti kotona ja töissä

|
Blogimerkintä

Suhteellisuusteoria auttaa ymmärtämään mitä toinen osapuoli odottaa sinulta kotona tai työmaalla.

Miksi pomo ei huomaa, miten paljon teen töitä, joita kukaan muu ei osaisi tehdä? Tunnen organisaatiomme haasteet laaja-alaisesti ja olen valmis kantamaan enemmän vastuuta. Näin miettii moni piilevä kyky työpaikalla. Miksi puolisoni ei näe, miten paljon teen yhteisen taloutemme eteen? Asioita, joita puolisoni ei ymmärrä ja joista hän ei suoriutuisi kustannustehokkaasti ilman minua, miettii vastaavasti moni parisuhteessa.

Suhteellisuusteoria auttaa ymmärtämään, mitä toinen osapuoli odottaa sinulta määräsitpä kaapin paikan kotona tai työmaalla. Toisen teot saattavat näyttää hyvinkin vähäpätöisiltä sinun koordinaatistostasi käsin tarkasteltuna. Pitääkö hänen vain yrittää ja tehdä vielä enemmän, jotta olisit tyytyväinen? Ei kannata vaatia mitään voittamisen ilosta ja tuhlata aikaa asioihin, jotka eivät vie kohti yhdessä sovittua tavoitetta. Opettele näkemään tilanne vastapuolen silmin ja muotoilemaan toiveesi ja tavoitteesi hänelle selkeästi, niin kaikkien resurssit tulevat hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Entä jos kumppanilla on liian matalat tavoitteet elämässään? Paljonko alaiselta kuuluu odottaa? Hyvä puoliso ja pomo toki kannustavat parempiin suorituksiin, ja silloin koko tiimi voittaa. Välittämistä on valaa toiseen uskoa omaan itseensä ja tekemiseensä. Kehityksen huomatessaan ihminen kuitenkin asettaa tavoitteet korkeammalle ja aina löytyy jotain muuta mistä nalkuttaa. Ensi vuonna tulostavoitteet ovat korkeammalla täysien bonusten saamiseksi. Jos edustat kotona ja töissä vastakkaisia rooleja, mieti kuinka paljon jaksat kuunnella toisen osapuolen vaatimuksia. Älä vaadi liikaa. Ihmiset keksivät yleensä luovimmat ratkaisut, kun saavat lähestyä ongelmaa parhaaksi katsomallaan tavalla. Tehokkain tapa ei välttämättä ole aina sinun tapasi.

Luota omaan päätökseesi ja sen jälkeen valittuihisi.

Valitse kumppaneiksi sellaiset, joiden uskot vievän maailmaa oikeaan suuntaan. Luota omaan päätökseesi ja sen jälkeen valittuihisi. Tue heitä, joiden uskot tekevän oikeita päätöksiä, niin kehitys tapahtuu itsestään ja voit nauttia tiimisi tuloksista. Anna siimaa asioissa, jotka eivät ole sinulle niin tärkeitä, niin sanoillasi on enemmän painoarvoa silloin, kun tiedät olevasi oikeassa.

Takerru yksityiskohtiin, kun suhtaudut asiaan intohimoisesti. Taitoa on silti ymmärtää, että toisen mielestä näillä yksityiskohdilla ei aina ole merkitystä. Muista modernin fysiikan koordinaatistomuutos: pyri tarkastelemaan mielipidettäsi laajemmassa mittakaavassa ja näet erilaisen mielipiteen rikkautena. Hyvä suhde on vuorovaikutteinen: saat enemmän kun myös kuuntelet.

Avainsanat:
ura