Parasta työuraa ei voi ulkoistaa

|
Uutinen
Kuuntele

Kristiina Hartikainen näkee työelämän kriittisinä taitoina edelleen hyvät vuorovaikutus- ja kielitaidon.

TEKin strategiassa lukee tavoitteiden kohdalla, että jäsenillä on parhaat työurat. Minkälainen on paras työura? Uravaliokunnan puheenjohtaja, DI Kristiina ”Lalla” Hartikaisen mielestä se on sellainen, jossa kokee kehittyvänsä sekä tekevänsä mielekästä ja merkityksellistä työtä.

–  Meistä jokainen kantaa vastuun omasta työurastaan ja sen kehittymisestä. Sitä ei voi ulkoistaa. Havahtua pitää etenkin, jos huomaa olevansa tehtävässä, jossa ei ole tilaa kehittyä.

Hartikaisen mukaan tarve nopeaan, digitaaliseen jäsenpalveluun on kasvanut. TEKin urapalvelut on hänestä vastannut tarpeeseen tarjoamalla verkossa esimerkiksi ura-aiheisia webinaareja ja haastattelusimulaattorin.

– TEKin tulee myös etsiä aktiivisesti ratkaisuja epäselvyyksiin, kuten mitä saa opiskella työttömänä vai saako? Tai milloin itsensä työllistäjä on vaarassa tippua työttömyysturvan ulkopuolelle?

– Työttömänä pitää olla järkevämpää yrittää työllistää ja aktivoida itsensä monella erilaisella tavalla kuin pysytellä kotona.

HR-tehtävissä ICT-palveluyritys Tata Consultancy Servicesillä työskentelevä Hartikainen näkee työelämän kriittisinä taitoina edelleen hyvät vuorovaikutus- ja kielitaidon. Kouluttautuminen ja akateeminen loppututkinto kannattavat jatkossakin.

– Jokaisen pitää panostaa yhä enemmän jatkuvaan itsensä kehittämiseen ja huolehtia omasta työmarkkina-arvostaan.

Hartikainen muistuttaa, että osaaminen kehittyy työn ja opiskelun lisäksi myös vapaa-ajalla, esimerkiksi harrastuksissa, vaikka lapsen jalkapallojoukkueen tilintarkastajana tai jojona eli joukkueen johtajana.

Tänä päivänä työura muodostuu Hartikaisen mukaan tilkkutäkkimäisesti erilaisista työsuhteista. Hän kertoo, että uravaliokunta miettii parhaillaan, miten TEK pystyy palveluillaan parhaiten tukemaan jäseniä tässä työympäristössä. 

 

1988–1990
Mukana opiskelijapolitiikassa: TKY:n hallituksessa ja pj:na sekä SYL:n pj:na.

1991
Perustamassa Otaniemessä Suokanoja. On edelleen mukana verkoston toiminnassa.

1993–2011
TEKin valtuustossa sekä useita kausia TEKin hallituksessa ja valiokunnissa.

2015
Takaisin TEK-aktiiviksi käynnistämään uravaliokunnan toimintaa.

 

Avainsanat:
ura