Teemu Hankamäki katsoo kameraan.

Palkat ja perhevapaat esillä syksyn neuvotteluissa

|
Uutinen

Ylemmät Toimihenkilöt YTN tavoittelee palkankorotusten lisäksi perhevapaauudistuksen kirjaamista kaikkiin työehtosopimuksiinsa.

Kuvateksti: Varaa on. Teemu Hankamäki muistuttaa, että yritysten tilauskanta ja etenkin taloudellinen tilanne on kokonaisuudessaan erittäin vahva.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN on aloittanut 12.9. neuvottelut vuoden 2023 palkankorotuksista useilla eri sopimusaloilla. Palkankorotusten lisäksi YTN tavoittelee perhevapaauudistuksen kirjaamista kaikkiin työehtosopimuksiinsa.

– Neuvotteluihin lähdetään todella poikkeuksellisessa ja epävarmassa taloustilanteessa. Tälle vuodelle sovitut maltilliset palkankorotukset ovat nopeasti kiihtyneen inflaation ja kiristyneen verotuksen vuoksi käytännössä sulaneet, sanoo YTN:n puheenjohtaja, TEKin työmarkkinajohtaja Teemu Hankamäki YTN:n tiedotteessa.

Valtiolla ja yliopistoissa vuoden 2023 palkkaneuvottelut käynnistynevät vasta vuoden vaihteen tienoilla. Kuntasektorin sopimukset ovat voimassa ja palkat on sovittu vuoden 2025 puolelle saakka.

Avainsanat: