Oletko data-pro vai kenties sala-liittoteoreetikko?

|
Uutinen
Kuuntele

Sitran Digiprofiilitesti selvittää noin viidessä minuutissa esimerkiksi, kuinka tarkka olet tiedoistasi verkossa.

Suomen vakaata ja tasapainoista kehitystä edistävä Sitra on laatinut verkkotestin, jonka avulla voit kokeilla, oletko digimaailmassa ammattilainen vai aloittelija.

Digiprofiilitesti selvittää noin viidessä minuutissa esimerkiksi, kuinka tarkka olet tiedoistasi verkossa ja antaa vinkkejä omien tietojen hallintaan.

Sitra lähetti TEKille oman linkin, jonka kautta tekkiläiset pääsivät kokeilemaan testiä. Tulosten mukaan valtaosa eli 77 prosenttia tekkiläisistä on epäileviä data-proita. Epäluuloisia on 8 prosenttia, luottavaisia data-proita 7, hyväuskoisia 4 ja epävarmoja 3 prosenttia. Lisäksi porukasta löytyi yksi mukavuudenhaluinen ja yksi salaliittoteoreetikko. He edustavat yhdessä yhtä prosenttia vastaajista.

TEKin oman linkin kautta vastanneet ovat muihin Digiprofiilitestiin vastanneisiin verrattuna epäluuloisempia. Koko vastaajajoukon tasolla suurin ryhmä oli sama epäilevä data-pro kuin tekkiläisillä.  Toiseksi suurin ryhmä koko vastaajajoukossa oli luottavainen data-pro kun taas tekkiläisillä toiseksi suurin ryhmä oli epäluuloinen.

Testin on TEK-linkin avulla aloittanut 231 henkilöä, joista 220 on tehnyt testin loppuun.

Testin taustajoukoissa ovat mukana myös kumppaneina Kööpenhaminan IT-yliopisto ja Oulun yliopisto sekä muissa rooleissa Tekniikan akateemiset TEK, TIEKE-Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry., MyData Global ja DataFund.

Avainsanat:
TEK