Nosta markkina-arvoasi päivittämällä CV ja Tinder

|
Blogimerkintä

Taito markkinoida itseään on aina ajankohtaista. Sama työpaikka ei tarjoa mielekkäitä haasteita loputtomiin, ja alle puolet suomalaisista jakaa loppuelämänsä saman kumppanin kanssa.

Kevät on paras sesonki metsästää uusi kumppani. Hyvän taloussuhdanteen aikaan on helpointa hakea töitä, eli jos haaveissasi on uusi työ, älä jää odottamaan työnantajan markkinoita.

Onko työelämästä tullut Tinder-peliä? Pitääkö värikkäässä CV:ssä kertoa luonteenpiirteistä ja unelmista? Sekä Tinder-profiilin että ansioluettelon on tarkoitus herättää toisen osapuolen mielenkiinto ja tuottaa kutsu työhaastatteluun tai treffeille. Molempiin kannattaa laittaa esimerkiksi persoonallinen harrastus niin, että vastapuoli voi tarttua täkyyn ja tapaamisessa syntyy eloisaa keskustelua. Omia kykyjään voi kaunistella, mutta valehdella ei kannata. Liioiteltu urheilullisuus paljastuu juoksutreffeillä – ja kenties työhaastattelujakin pidetään jo kävellen.

Onko työelämästä tullut Tinder-peliä?

Työelämässä vaaditaan soveltamiskykyä ja osaamista laajalta alalta. Kerro siis monipuolisuudestasi vaikkapa nettisivujesi portfoliolla tai hissipuheella YouTubessa. Houkuttelevan Tinder-profiilin kuvilla tuot esiin soveltuvuutesi aveciksi niin yritystilaisuuteen, hotjoogaan kuin myös tallille. Vaikka projektiluontoisuus ja hektisyys vallitsevat elämän eri osa-alueilla, silti katkonaista suhdehistoriaa pidetään epäilyttävänä. Kumppanilta ja työntekijältä toivotaan edelleen pitkäjänteisyyttä.

Toiset ovat valloittavia haastatteluissa ja treffeillä. Kannattaa silti antaa mahdollisuus sille toiseksi parhaallekin vaihtoehdolle, sillä pinnan alla voi piillä hiljainen aarre. Ethän sinä tarvitse parasta kumppania vaan sinulle sopivimman. Keskinkertaisen firmankaan ei kannata palkata parasta hakijaa, koska paras kyllästyisi ja lähtisi. Työ- ja parisuhdemarkkinoilla tasapainoillaan riittävän, mutta ei liian hyvän ehdokkaan välillä, jos toiveissa on mahdollisimman pitkä suhde.

Ethän sinä tarvitse parasta kumppania vaan sinulle sopivimman

Uusia suhteita kannattaa luoda pahan päivän varalle. Verkostoituminen on helpointa, kun sinulla on jo työ ja kumppani. Silloin olet rento oma itsesi etkä vaikuta epätoivoiselta. Voimassaoleva suhde herättää luottamusta toisessa osapuolessa. Verkostoituminen onkin suosittu uskonto, ja sen vahvistamiseen on uhrattava lukuisia lounastunteja ja hiljennyttävä joka ilta somessa.

Viritä näillä eväillä Tinder- ja LinkedIn-profiilisi huippukuntoon ja voit alkaa odottaa, että unelmiesi deitti tai headhunter hakee sinut kohti menestystä. Huomaa kuitenkin, että LinkedInistä puuttuu nappi “olen kiinnostunut myös siviilisuhteista”, joten ethän lähettele siellä treffipyyntöjä.

Avainsanat: