Uusi lastensairaala ulkoa kuvattuna.

Muista äänestää aluevaaleissa 2022 ja lähde ehdokkaaksi

|
Uutinen
Kuuntele

TEK tarjoaa tekkiläisille ehdokkaille mahdollisuuden luoda omat vaalisivut, jotka julkaisemme osoitteessa tek.fi/aluevaalit.

Tekniikan akateemiset TEKin yhteiskuntasuhdejohtaja Juhani Nokela suosittelee äänestämään tulevissa aluevaaleissa tekkiläisiä ehdokkaita, ja tietysti, että moni tekkiläinen ryhtyy ehdokkaaksi.

Aluevaalit järjestetään 23.1.2022 muualla paitsi Helsingissä, koska Helsingin kaupunki ei ole hyvinvointialue, eikä kuulu mihinkään hyvinvointialueeseen.

Aluevaaleissa valitaan aluevaltuuston jäsenet ja varajäsenet 21 hyvinvointialueelle neljäksi vuodeksi.

Aluevaltuusto päättää kunnilta niille siirtyvien sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelujen järjestämisestä vuodesta 2023 alkaen.

TEK ehdotti hiljattain kuntavaaleissa, että kuntien on panostettava aitoon digitalisaatioon ja digitalisoitava palvelunsa. Nyt TEK vaatii, että myös hyvinvointialueilla sama linja jatkuu.

–  Hyvinvointialueille siirtyvät palvelut tulee rakentaa palvelemaan ihmisiä luotettavasti, nopeasti ja tehokkaasti. Esimerkkejä tällaisesta ovat terveyspuolen Koronavilkku ja pelastustoimen 112 Suomi -mobiilisovellus. Erityisen tärkeää on uskaltaa automatisoida ne asiat, jotka voidaan automatisoida ja antaa osaavan henkilöstön keskittyä niihin asioihin, joissa tarvitaan ihmistä, Juhani Nokela muistuttaa TEKin omista vaaliteeseistä.

TEK tarjoaa tekkiläisille ehdokkaille mahdollisuuden luoda omat vaalisivut, jotka julkaisemme osoitteessa tek.fi/aluevaalit. Samasta osoitteesta löytyvät ilmoittautumiskaavake ohjeineen sivun luomiseksi ja kooste TEKin aluevaalitavoitteista ehdokkaiden ja muiden tekkiläisten äänestyspäätösten tueksi.

Avainsanat: