Mika Hannula TTY:n uudeksi rehtoriksi

|
Uutinen
Kuuntele

Hannula on ollut vahvasti käynnistämässä Tampere3-prosessia.

TTY-säätiön hallitus on tänään valinnut Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) uudeksi rehtoriksi TTY:n nykyisen opetusvararehtorin, TkT Mika Hannulan.

Tampere3-prosessin nopeutuneen aikataulun vuoksi uuden rehtorin toimikausi alkaa 1.4.2016. TTY:n nykyinen rehtori Markku Kivikoski jatkaa nykyisen toimikautensa loppuun eli 31.7.2016 saakka TTY-säätiön hallituksen ja rehtorin neuvonantajana. Mika Hannulan toimikausi päättyy 31.12.2020.

- Rehtori Kivikoski on vuonna 2008 alkaneella rehtorikaudellaan ansiokkaasti vienyt läpi useita mittavia muutoksia, muun muassa TTY:n säätiöitymisen, profiloinnin strategian mukaisesti ja tutkimusinfra investointiohjelman aloittamisen. Viime vuosina hän on ollut vahvasti käynnistämässä ja edistämässä Tampere3-prosessia, sanoo TTY-säätiön hallituksen puheenjohtaja Tero Ojanperä.

TTY:lle etsittiin rehtoria, jolla on näyttöjä muutosjohtamisesta ja kansainvälisestä verkostoitumisesta sekä vahva tiede­, koulutus­, teknologia­ ja innovaatiopolitiikan tuntemus. Tehtävää haki kymmenen henkilöä, joista kolme TTY:n sisältä ja seitsemän TTY:n ulkopuolelta.

Uuden rehtorin johdolla TTY rakentaa Tampere3-prosessissa uutta toimintamallia suomalaiseen korkeakoulutukseen yhdessä Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa. Tampere3-prosessin tavoitteena on luoda monialainen tutkimus- ja oppimisympäristö, jolla on vahvaa kansallista ja kansainvälistä painoarvoa ja vetovoimaa.

Avainsanat: