Microsoftin yt-neuvottelut päätökseen

|
Uutinen
Kuuntele

Microsoftin yt-neuvottelut ovat päättyneet yhteensä 1050 työpaikan vähenemiseen. Muun muassa Oulun yksikkö suljetaan kokonaan.

– Uuden työn löytäminen näin suurelle joukolle vaatii erittäin tiivistä valtion, paikallisten toimijoiden ja yritysten välistä yhteistyötä, kiteyttää TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi.

Kaupin mielestä Microsoftin tulisi kantaa vastuunsa irtisanottavien työllistymisestä. Kauppi on ehdottanut jo aiemmin, että Microsoft etsisi verkostonsa avulla Suomeen uusia yrityksiä, jotka voisivat hyötyä vapautuvasta osaamisesta.

– Esimerkiksi Saksassa, Hollannissa ja Tanskassa on raportoitu pulaa ICT-alan insinööreistä. Oulun osaamiskeskittymä on merkittävä alueellinen ja kansallinen resurssi, joka ei saa jäädä hyödyntämättä.

Microsoft kouluttaa irtisanottavia

TEKin saamien tietojen mukaan Microsoft tarjoaa irtisanottavilleen maksimissaan 12 kuukauden pituisia irtisanomispaketteja. Lisäksi Microsoft ja TE-toimisto järjestävät yhteistyössä työvoimakoulutusta Microsoftin työntekijöille. Microsoft myös kouluttaa sisäisesti työntekijöitään muun muassa testauksesta, projektijohtamisesta ja ohjelmoinnista.

Microsoftin ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehen Tiina Nortamon mukaan myös henkilöstö on innovoinut alkusyksyn aikana uusia keinoja edistääkseen työllistymistään. Elokuun lopulla lanseerattu Polestar.fi-sivusto esittelee satoja pohjoissuomalaisia ict-alan ammattilaisia. Tällä hetkellä sivustolla on esitelty noin 500 henkilöä, joista suurin osa on ohjelmistoinsinöörejä.

- Tarkoituksena on houkutella yrityksiä läheltä ja kaukaa tutustumaan pohjoisen alueen ict-osaamiseen, Nortamo kertoo.

Lue myös uutiset

Lue myös laaja reportaasi Oulun tilanteesta 12.9. ilmestyvästä TEK-lehdestä.
 

Avainsanat: