Merina Salminen TEKin viestintäjohtajaksi

|
Uutinen
Kuuntele

Merina Salminen (FM, YTM) on valittu Tekniikan akateemiset TEKin viestintäjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 1.10.

Salminen siirtyy tehtävään Tekir Oy:n viestintäkonsultin tehtävästä. Ennen konsultin uraa hän on tehnyt pitkän uran taloustoimittajana mm. Kauppalehdessä. Salminen seurasi toimittajana pitkään Nokiaa ja teknologia-alaa. Hän on kirjoittanut Nokiasta myös kirjan nimeltä Operaatio Elop. Salmisella on paraikaa työn alla toinen tietokirja, joka julkaistaan loppuvuodesta.
 
Laajan mediaosaamisen lisäksi Salminen on osaava strategisen viestinnän tekijä ja tarinoiden kiteyttäjä. TEKissä Salminen haluaa nostaa esiin ihmiset tekniikan taustalta. 
– Tietyllä tavalla palaan leipälajini pariin eli kertomaan tarinoita teknologian maailmasta. Toimittajana missioni oli tehdä ihmiskasvoista talous- ja tekniikkajournalismia. Konsulttina autoin pienempiä ja suurempia yrityksiä ja organisaatioita kiteyttämään oman erikoislaatunsa puhuttelevaan muotoon. TEKillä on brändi kunnossa, hyvää osaamista talossa ja mahtava jäsenkunta. Niiden päälle on hyvä lähteä rakentamaan TEKistä entistä aktiivisempaa yhteiskunnallista keskustelijaa. TEKin jäsenet parantavat osaamisellaan maailmaa - siinä on ison tarinan ainekset, Salminen toteaa.
 
TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen iloitsee Salmisen nimityksestä. Hän pitää Salmisen mediaosaamista erityisen keskeisenä osaamisalueena:
– Me haluamme kertoa ihmisistä tekniikan takana. Meidän monipuolinen jäsenkuntamme ja heidän tekemänsä työ mm. ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ovat asioita, joista haluamme pitää ääntä. Merina on juuri oikea henkilö tekemään tätä työtä näkyväksi. Toivotamme hänet lämmöllä tervetulleeksi taloon, toteaa Jokinen.

 

Avainsanat: