Liikkeellä tositarkoituksella

|
Uutinen
Kuuntele

Pitkät jonot muodostuvat suosituimpien yritysten lippujen taakse, kun Walk For Jobs -tapahtuma käynnistyy toden teolla. Aikaa omien taitojen esittelemiseen on vajaat kolme tuntia.

Alkuun syyskuisen aamun viileys hytisytti Helsingin Telia 5G:n nurmella, mutta yhdessä vedetty hulahula lämmitti jalat ja kädet niin, että nyt ihmiset tarkenevat odottaa vuoroaan.

Työnhakijat vaihtavat odottaessa kokemuksia ja vinkkejä työnhausta.

– Ensivaikutelma on tärkeä, toteaa mies toiselle.

– Ja kannattaa laittaa hakemukseen mukaan jokin oma työ esimerkiksi, jatkaa toinen.

Monella on 3-5 työnantajan tai henkilöstöyrityksen lista, jonka he aikovat käydä läpi.

Hulahulalla ja tasapainojumpalla lämpöä jäseniin ja happea aivoille.

 
Haussa hyvä tyyppi

Yrityksen edustaja päättää lyhyen jutustelun perusteella, vastaako työnhakijan osaaminen senhetkisiä rekry-tarpeita. Sopivan hakijan kanssa kierretään kenttä kiireettä. Vajaan 400 metrin matkalla työnantaja ehtii kertoa tarpeistaan, yrityksen asiakkaista ja kysellä työnhakijan osaamista.

– Tässä ollaan liikkeellä tositarkoituksella. Haemme 3-5 työntekijää, Mika Stenman Boost Brothersista kertoo.

Osaamisen pitää osua kohdalleen.

Hän kehuu, että tapaamisessa pääsee tutustumaan työnhakijaan paremmin kuin virallisessa työhaastattelussa. Tarkoituksena on saada hyvä tyyppi työyhteisöön, mieluiten sellainen, joka tuo tullessaan uusia ideoita. Osaamisen pitää kuitenkin osua kohdalleen.

Kun yksi kierros on käyty, toisen kanssa lähdetään liikkeelle. Kierros päätyy yleensä siihen, että työnhakijaa kehotetaan lähettämään yritykseen avoin hakemus. CV taitetaan talteen pahvilaatikkoon.

”Saa jutella rauhassa”

Nurmea kiertää koko ajan parikymmentä paria. Työnhakijat hakeutuvat myös ammattiliittojen tarjoamien uracouchien pakeille.

Tekkiläinen Elisa Vuori kertoo tulleensa Walk For Jobsiin nimenoman työnhakuun.

– Täällä pääsee juttelemaan yritysten edustajien kanssa kahdestaan. Kukaan ei ole hengittämässä niskaan kuten messuilla. Voi rauhassa kertoa osaamisestaan.

Vuori oli tutustunut yrityksiin etukäteen. Hän meni ensimmäiseksi ykkösehdokkaaksi ajattelemansa työnantajan pakeille. Vuoren CV ja yrityksen tarpeet ja asiakaskunta käytiin kävellessä läpi.

Seuraavaksi Vuori laittaa yritykseen avoimen hakemuksen.

– Se on hyvä juttu. Siinä pystyn kertomaan tarkemmin kokemuksestani ja mitä voisin tehdä yrityksessä.

Walk for Jobs

  • Korkeasti koulutettujen rekrytointitapahtuma kiinnosti yhteensä 466 osallistujaa. Heistä työnhakijoita oli 306 ja yritysten edustajia 122.
  • Tekkiläisiä työnhakijoita tapahtumaan osallistui 43.
  • Tapahtuma järjestettiin Helsingissä, Telia 5G -areenalla 8.9.
  • Osallistuminen oli sekä työnhakijoille että yrityksille maksutonta. 
  • Tapahtuman järjesti Työnhakuveturi, jonka jäsenliitto myös TEK on. Tapahtuman suunnittelussa keskeisessä roolissa oli projektiryhmä, jossa oli Työnhakuboosteri-ryhmän käyneitä. Jo ennen tapahtuman h-hetkeä moni heistä löysi uuden työpaikan.
  • Walk for Jobs -tapahtuma järjestettiin 8.9. myös Tampereella, Pyynikin urheilukentällä. Tapahtuman järjesti Uratehdas.

Laatikon teksti: UP/Birgitta Suorsa ja Katariina Rönnqvist

Kuva: Liisa Vihervuori sai kesken kaiken puhelun. Aiemmin jätetty hakemus poiki työhaastattelun. – Sain hetki sitten neuvoja työhaastatteluun, hän nauroi.

Kuva: Kasvot tulivat tutuiksi ja moni sopi työnhaun jatkamisesta. Vasemmalla Ideanin Lan Le-Gävert.

 

Avainsanat: